Povaleč na Facebooku Povaleč na Twitteru Povaleč na Instagramu Povaleč na Nyxu

Novinky aneb na co myslet a nezapomenout

30. 07. 2019

Za dva dny začínáme, a tak je načase připomenout si nějaké zásadní věci a zmínit letošní novinky.

VSTUP NA FESTIVAL A ZÁMEK
Doporučené vstupné na festival je 350 Kč, což je částka za tři dny nabitého programu více než symbolická. Jako bonus ale letos ke každé zakoupené pásce získáváte vstup na zámek po celou dobu festivalu zdarma a část výdělku ze vstupného navíc přímo zámku odvedeme. Podpořte tedy svým příspěvkem nejen chod festivalu, ale i obnovu Státního Zámku Valeč. Více informací ke vstupu naleznete na http://www.povalec.cz/info/.

PARKCAMP C
Kvůli navýšení parkovací kapacity již druhý rok otevřeme ParkCamp nejen u Áčka, ale také na loukách u Céčka. Cena za parkování po dobu festivalu je 300 Kč/auto, včetně vratné zálohy 50 Kč, kterou obdržíte zpět při odjezdu v případě, že naplníte alespoň jeden odpadkový pytel (vydáván při příjezdu na festival). U svého auta zde můžete stanovat. Více informací k parkování a stanování naleznete na http://www.povalec.cz/info/.

RECYKLAČNÍ STANICE
Každoroční snaha vytvořit co nejčistší a nejhezčí areál se promítá i do naší snahy lépe nakládat s odpadem, který Povaleč vytvoří. Proto bude letos rozmístěno po areálu 8 recyklačních stanic na směs, plast a sklo. Ostatní koše budou určeny pouze na směsný odpad, abychom eliminovali množství špatně vytříděného odpadu (zejména kontaminovaného zbytky jídel, apod). Pomožte nám s tím, prosím, házením odpadků pouze do košů!

KELÍMKY S POTISKEM
Od firmy CupSystems máme opět jak veškeré vratné kelímky festivalu, tak omezený počet kelímků s naším vlastním povalečským potiskem. Bohužel není v našich finančních možnostech mít kelímky potištěné všechny, proto prosíme o pochopení, když se vám například žádný do ruky v průběhu festivalu nedostane. Rovněž prosíme barmany nezatěžovat žádostmi o prohrabování beden s kelímky. Potištěné kelímky budou posílány do oběhu v určité chvíle během festivalu. V neděli na konci festivalu pak budeme stejně jako loni zájemcům vyměňovat jejich poslední špinavý kelímek za potištěné povalečské.

UPOZORNĚNÍ OHLEDNĚ SUCHA
Jak už je to bohužel v těchto měsících zvykem, i přes občasné bouřky panuje ve Valči sucho a místní louky a lesy jsou zoufale vysušené. V celém areálu tak prosíme o důsledné respektování ZÁKAZU ROZDĚLÁVÁNÍ JAKÝCHKOLIV OHŇŮ. Prosíme také, abyste se vyvarovali típání cigaret mimo popelníky nebo koše a eliminovali jakékoliv další nenápadné, ale nebezpečné potencionální zdroje požáru.

ZDRAVOTNÍCI
Minulý rok jste se se zdravotními problémy sebe i svých blízkých mohli obracet na zdravotníky situované na áčku. Ty tam najdete i letos, najdete je však i různě po festivalu. Mají k dispozici sanitku, čtyřkolku a minulý rok zde pomohli při nespočtu méně či více závažných situacích. Pokud vy, nebo někdo ve vašem okolí zažíváte nějaké zdravotní potíže, obraťte se na ně, případně vyhledejte člověka s vysílačkou (organizátora), zdravotníky rychle přivolá.

NOVINKY V ZAHRADĚ
Zahradní program i zahradní mapka se dosti proměnily. V první řadě zde vyrostl nový bar, kde bude skvělé kafe a široký výběr nealka. Druhou velkou změnou je přítomnost koncertů klasické hudby: kvartet a klavírní koncerty se budou konat před letohrádkem, další projekty naleznete v kostele Nejsvětější trojice. Zvedni Zadek zone se proměnila na Deziluze chillout zone, čekejte zde přednášky, promítání a workshopy. Rozrostl se nám také program busker stage a nesmíme zapomenout na výstavu, co se bude konat již druhým rokem v Kovárně. Více informací k zahradnímu programu naleznete na: http://www.povalec.cz/clanek/146-kde-si-odpocinout-v-zahrade

DALŠÍ MÍSTA, KTERÁ STOJÍ ZA NÁVŠTĚVU
Spřátelených lidí a subjektů se kolem Povalče motá mnoho. Několik z nich je přímo z Valče, nezapomeňte navštívit jejich bary a stage! Nemůžete minout příjemnou atmosféru Prádelny, dj's stage a jedinečnou vyhlídku na Jinotaji či kouzelné prostředí Biostatku hned vedle Céčka. Staronovým místem (nebo spíše místem s novým "nájemníkem") je letní bar čítárny Unijazz, která nahrazuje stan UJD na kraji jídelní zóny. Přijďte zavzpomínat na Jindřišskou!