Povaleč na Facebooku Povaleč na Twitteru Povaleč na Instagramu Povaleč na Nyxu

Články

Dobří holubi se vracejí

Jsou kapely, které jsou u nás jako doma. Mutanti, Wéčka, Ježíš, Kočka a další u nás už hráli mnohokrát, stejně ale stojí za připomenutí.
25.07.24

Sport na fotbalovém hřišti

Z našeho festivalu se můžete domu vrátit i s dobrým pocitem z fyzické aktivity!
23.07.24

Béčko, DJs: Novinky i stálice

A co bude letos na Béčku za djs? Trochu to letos ozvláštníme, tak si pojďte počíst...
23.07.24

Filmy, filmy, filmy!

Všichni už jsme asi trochu unavení, vystresovaní, nešťastní (doplňte adjektivum dle vašich preferencí) ze světových krizí. Letošní filmový program na Povalčí neodmítá důležitá témata, která se nám honí v hlavě, ale vnímá je s potřebou uvolnění, nadsázky a humoru. Vybrané filmy, každý po svém, současný světový chaos reflektují, ale hledají také trochu naděje a radosti. Těšit se můžete na aktuálnější dokumentární novinky, jako jsou např. Sestry z kouřové sauny (Anna Hints), Blix not Bombs (Greta Stoklassa), Jiříkovo vidění (Marta Kovářová) či z trochu ostřejšího soudku Moje nebe je horší než tvoje Peklo (Kateřina Dudová). Tentokrát se na program dostala i hraná senzace Stovky bobrů (Mike Cheslick), která na sebe v posledních měsících strhla nemalou pozornost. Ani letos nebude chybět zahajující roztomilost pro oba promítací dny, Roztomilá koťátka. Koukněte na celý filmový program a přijďte nasát nové podněty, rozněžnit a uvolnit se v pátek 2. a v sobotu 3. srpna. Promítací sál bude otevřen všem filmovým fandům a fanynkám od 11:00.
22.07.24

Zahraniční Kapely ojee

Jako každý rok je i letos hudební program složený z dlouhohrajících povalečských jmen, nově začínajících kapel a zahraničních objevů.
18.07.24

Divadla letos nejen na zámku

Zámecké nádvoří, letohrádek a letos poprvé i nově zrekonstruovaný teatron v zámecké zahradě! Tam všude se můžete těšit na osvědčené srdcovky, ale i festivalové novinky ze všech koutů živého umění.
10.07.24

Vedro? Pojďte si poslechnout klasiku do chládku!

Kostel Nejsvětější Trojice ve Valči hostí přední české umělce!
06.07.24

Kapelní nálož numero zwei

Povaleč se kvapem blíží a každý z vás je určitě zvědav, co tam bude hrát dalšího. Tak jdem na to!
24.06.24

Co že to tenhle rok bude vlastně hrát?

I tento rok nebude na Povalči nouze o kvalitní hudební program. O pohlazení vašich zvukovodů se postará pestrá plejáda nejrůznějších žánrů. Čeká vás ducání elektronických basiček, ostré tóny kytar, rapové kázání i líbezné zpívání a ještě mnohem víc!
17.06.24

Předprodej vstupenek a merche

23.05.24

Dva povalečské opencally

Ještě více než 14 dní se lze přihlašovat do dvou výzev vypsaných festivalem Povaleč.
29.04.24

Povaleč hledá grafičku/ka!

Dvanáct ročníků definovaly grafickou podobu Povalče zvířata a rozličné předměty Martina, pět let pak kolážovité bytosti Pachtína. Osmnáctý ročník (i následující) svoji vizuální tvář teprve hledá. Spouštíme výběrové řízení o vytvoření grafické a vizuální identity propagačních materiálů (především plakátu). Ta pak udává směr celému vizuálnímu směřování festivalu.
03.12.23

Divadla v roce 2023

28.07.23

Bezpečný festival

Přáli bychom si, aby byl pro návštěvníky Povaleč bezpečným prostředím a aby se na území našeho festivalu mohli bezstarostně bavit, užívat si program a nebýt při tom vystavováni nepříjemným situacím. Víme, že realita je často jiná a takové situace se na festivalech bohužel stávají. Snažíme se tedy dělat vše pro to, abychom tomu předcházeli a aby v případě, že takový moment nastane, bylo dostupné adekvátní řešení. Proto navazujeme spolupráci s dalšími organizacemi, které nám s tím pomůžou.
25.07.23

BuskerStage bude!

12.07.23

POZOR STAVBA! - Deziluze chillout zone

10.07.23

Rachtající nádobí, polská zelenina i lék na usnadnění dýchání! Na jaké další kapely se můžete těšit?

A máme tu další článek představující kapely vystupující na letošním Povalči. Pořadí tentokrát vezmeme modelem „festivalový den“, na začátek uvedeme klidnější kapely na probuzení, první pivo a XXL langoš k obědu, potom postupně zmíníme tanečnější a tvrdší interprety, kteří nám budou kulisou k podvečernímu šestýmu pivu i nočnímu rejdění s dvanáctým drinkem v ruce. Pojďme na to!
03.07.23

Postav třeba zeď...

Vyhlašujeme výzvu umělecké realizace v areálu letního multižánrového festivalu ve Valči na Karlovarsku!
26.06.23

Je libo rap, jazz, alternativu nebo experimental?

Povalečská jízda se blíží a my postupně odtajňujeme další kapely letošního programu! Stejně jako minulé ročníky, přináší festival směs žánrů, ve které si najdou to své fanoušci rapu, jazzu, popu, alternativy i experimentální hudby. Zastoupení zde mají jak pozitivní, hravé texty, tak temné beaty nebo punkové melancholie.
26.06.23

Elektro, rap, metal i pop... co vás na Povalči čeká?

Jedním z poznávacích znamení Povalče je žánrová různorodost. Téhle tradice se festival nezbavuje ani letos. Klasikou je i snaha o oslovování zahraničních jmen, která dokážou zčeřit vody rybníčku tvořeného všemi známými českými kapelami. Když to všechno zobecníme, je za tím vším snaha klást důraz na ne tolik osvědčené interprety, ale na neokoukané, ale (přinejmenším) neméně aktuální a hlavně hudebně zajímavé projekty. Letos je tomu tak možná víc než kdy dřív. Na co se třeba můžete těšit?
06.06.23

Hledají se buskeři!

S nadcházejícím jarem už se asi většina z nás těší na teplejší dny, potažmo léto. A léto rovná se pro nás Povaleč. Znovu tedy nabízíme možnost zahrát si na našem milovaném vybledlém koberci v zahradě valečského zámečku, na naší BuskerStagi.
15.05.23

17. ročník Povalče? Všechno bude! 3.-5. srpna

15.04.23

Placení bezhotovostně na Povalči

03.08.22

SPORT

03.08.22

Čistý festival, aneb co s odpady

Žlutý, modrý a černý koše netřeba představovat. Letos opět třídíme odpady s Čistým festivalem.
02.08.22

BRAUN TODAY!

02.08.22

Jeden zámek navíc

01.08.22

Doprovodný program v Zahradě

30.07.22

“Proč si mám koupit lístek v předprodeji? A proč je Povaleč tak drahej? Je Povaleč ještě vůbec Povaleč?”

Možná patříte k příznivcům Povalče, co si kladou podobné otázky, zvláště při pohledu na výši letošního vstupného. Otázky jsou to do jisté míry oprávněné, a tak bychom na ně rádi poskytli odpovědi, nebo alespoň takový kontext, abyste si na ně mohli odpovědět sami, tak, jak uznáte za vhodné. Začněme odzadu.
29.07.22

Nová dětská oáza na Povalči

29.07.22