Povaleč na Facebooku Povaleč na Twitteru Povaleč na Instagramu Povaleč na Nyxu

UŽITEČNÉ: Parkoviště, stanování a jak se na Povaleč dostat

29. 07. 2013

Za týden již budem křepčit vesele na loukách kolem valečského zámku. Než se tak ale stane, musíte se na Povaleč nějak dostat. A co pak s autem, či stanem? Pojďme si to přehledně shrnout.

JAK K NÁM

POVALEČBUS

Nejjednodušší způsob, jak se k nám dostat z Prahy, je PovalečBus. Odjíždí od našeho dejvického klubu Klubovna v pátek ve 14:00 a v 18:00. Lístky je možné rezervovat na našich stránkách, či zakoupit na baru "U stolu Jarda Mayer", který stojí v samém centru Prahy na piazettě Nové scény Národního divadla. Otevřeno má každý den od 12:00 do 22:00. Cena lístku je v předprodeji 130 Korun, pomocí rezervačního formuláře (tudíž platba před nástupem na palubu PovalečBusu) pak 150 Korun.


VLAK

Pomocí veřejné hromadné dopravy se lze dostat do Valče složitěji. Nicméně vlaky jezdí do Libkovic, které jsou 5km od Valče. Vlaky jezdí z Prahy přes Rakovník, ale i z Podpořan, či Karlových Varů. Můžete si také stáhnout mapku s vyznačenou cestou z Libkovic do Valče. Autobusy jezdí jak z Podbořan, Lubence, tak Varů. jede jich ale jen pár za den a proto na ně na přestupu musíte většinou čekat.


NA KOLE

Pokud přijedete na Povaleč například na kole, nebojte se zeptat na Infostánku, rádí vám kolo uschováme.


AUTEM

Valeč leží pět kilometrů od silnice I/6 vedoucí z Prahy do Karlových Varů. Pokud jedete směrem od Prahy, využijte odbočku na Valeč ihned za městem Lubenec. Od Karlových Varů pak silnici II/194 až do Valče. Po té můžete také přijet z druhé strany, od Podbořan.


PARKOVÁNÍ a STANOVÁNÍ

Letos budete mít na Povalči na výběr, kam své auto zaparkovat. Všude se stanování u aut zakazuje. Víme proč a chápeme také, proč je to tak skvělé. Nicméně i na Povalči máme zakázáno stanovat u auta na parkovišti, které není bohužel bezedné a ani ideálně rovné. Proto jsme udělali parkoviště dvě. 


První bude, jako minulé roky, za poplatek 100 Kč. Obdržíte při vjezdu parkovačku a dva pytle na odpadky, které když při odjezdu spolu s parkovačkou vrátíte, dostanete 50 Kč zpět. Na tomto parkovišti se však nebude smět stanovat. Stanové městečko je však nad ním v louce, takže se nemusíte bát, že byste to měli daleko.


Druhé parkoviště bude vyhrazené pro ty, kteří u svého auta chtějí i stanovat - tzv. Parkcamp. Bude stát 250 Kč a opět včetně zálohy 50 Kč, kterou dostanete při odjezdu a odevzdání pytlů zpět. Parkcamp bude umístěn na fotbalovém hřišti, které je krásně rovné, budete si moci postavit stan hned u auta a v blízkosti je i fotbalová klubovna, kde najdete kamenné záchody, sprchy a malý výčep.


Stanování na louce kolem Áčka a v sadu kolem Céčka bude opět zdarma, bez jakýchkoliv poplatků.