Povaleč na Facebooku Povaleč na Twitteru Povaleč na Instagramu Povaleč na Nyxu

V neposlední řadě kapel

13. 07. 2022

Poslední dávka kapel je tady. Bude jich tentokrát víc, ale Povaleč se nekompromisně blíží...

Na Povaleč jezdí pořád stejný kapely. Ne!

Máme pár stálic (bez těch by Povaleč ani nevznikl). Snažíme se však přivážet nejen kapely, které chyběly poslední (předposlední) ročníky, ale i nové věci, které se u nás ještě neobjevily a interprety, kteří teprve začínají.


Poslední hudební dávka má všechno.


Jako první (alespoň kam pamět našich tabulek sahá) si v roce 2011 zahrál Adolpho. Říká o sobě, že na kytaru hraje jak vepř, řve jak tur a do toho přidává bizár na kazzoo. Staropovalečská guilty pleasure letos dokonce s cajonistou. V roce 2012 navázali Sketa syn - mistři pomalejch i rychlejch písniček. Stadionová kapela, který to nejvíc sluší u vystřelenýho voka a u táboráku. Ten letos nebude. Áčko bude. Je to risk, ale s jejich fanouškovskou základnou, která sahá do historie skautskejch oddílů, se nejspíš není čeho bát.

Bíťák Aleš už taky nějaký ten pátek těší návštěvníky svou selekcí rockových lahůdek z vinylů. Interaktivní rádio show plná historek, komentářů a možná soutěží. A čtvrtek, Bíťák roztančí Povaleč už ve čtvrtek. Jako vždycky.

Na sobotní afterparty se už teď těšíme na sourozenecké duo W€tch¥ & Ψ. Poslouchá se to líp než píše, obzvlášť na české klávesnici. 

Nekonvenční hudební koláž. Bizarní kombinace všeho a všude. Nebudete věřit vlastním uším ale budete chtít.


Poprvé a třeba ne naposledy - 75% rap, 25% drums, 100% energy. Tři majky, dvě paličky, jeden mejdan. Tři rapující floutci a jeden bubnující indián. Drum'n'rap začinají. Ale ve velkym.

Nahrávky neexistujou, musíte přijít. Spojení rocku a alikvótního zpěvu. Vhodné pro emancipované ženy, feministky, riot grrrls a pro kluky, kteří jim rozumí. Všechno nebo nic. Ipu.


Back to 2014. Mluvící šutr je kapela o dvou členech, co mají rádi skotskou a irskou. A muziku. A oboje dohromady.

hasl

Posloupnost roků pokračuje, ale opačně. 2013 a kapela, která tajně aspiruje na nejepičtější koncertní zážitek festivalu. Možná. Vít Hasl je kapela, která nikdy nehrála v zahraničí (ani v Polsku). 


Excesivní láska tří extrovertních přátel. Expresivní bigbít. A Eva tropí hlouposti. To jsou Chci pnutí a jejich premiéra.

Hudební láska z metra až do tramvaje. Jiný metro chodí na Rande s revizorem, prosazuje ukulele jako plnohodnotný nástroj a texty skládá ve více jazycích. Letos v sobotu otevřou áčko a jejich hravé melodie a autentický zvuk se rozezní snad i do zámecké zahrady.


Začalo to inzerátem, pokračuje to partou psychadelických přátel. Madhouse Express přivezou excentrickou jízdu inspirovanou v šedesátkách. Zvukové efekty, intenzivní kytarové riffy a melodie, chytlavé basové linky, pulzující klávesy, energické bicí, nebo šílený zpěv. 


Hayoka je pražská kapela vyprávějící příběhy o touze, hledání a ceně, kterou často nechceme zaplatit. Z jejích koncertů se stává transformační rituál, metafora putování či manifestace vnitřních hlasů, kterým se bojíme naslouchat.

V covidu vzniklá parta lidí, s různou hudební i nehudební historií. Těžko specifikovatelná hudba na pomezí smutnýho folku a temnýho country. Srdceryvné životní příběhy plné temných syntezátorů a ponurých basových linek, které se neúspěšně snaží rozveselit westernová kytara. Mr. Pink & the Bad Thoughts.

RYZG aka hybridní organické fluidum, které se neustále rozvíjí a vzájemně doplňuje.

Na stagi dochází k oživení syrových techno tracků svižnými linkami a dunivými beaty. Mix industriálního soundu a hravých smyček je základním pilířem syntetického orchestru. Letos poprvé. 

Cringe Prince přijede. Triphop. Experimentální asi rap. A nebo všechno. Elektro bizár s českými texty, kterým nebudete rozumět.  


Johannes Benz sice nepřijede poprvé, ale novinka to rozhodně bude. Co čekat neví asi nikdo, o tom zábavnější to ale bude cesta.

Píseň silnice, která se zvedla vzhůru. Možná právě proto můžem přežít cestu metrem. 

Ptáme se po šťestí. Tak si povídáme.

Já a Albert.

Svoboda tepající uvnitř slova.


Bude to a bude to dobrý!