Povaleč na Facebooku Povaleč na Twitteru Povaleč na Instagramu Povaleč na Nyxu

Kapely napodruhé! Mucha, Znouzectnost, Belau & spol.

24. 05. 2019

MUCHA
Sousloví mrdá mi v hlavě již získalo zcela kultovní status a to, že chlapi sú kokoti ví každý, kdo na tuhle femipunkovou zpěvačku se skvělou kapelou a nevybíravým slovníkem narazil. Mucha na Povalči zahrála naposledy v roce 2017 a po roční pauze je na čase si opět připomenout, že rock’n’roll nemusí být jen svaly a testosteron, ale také pořádná dávka estrogenu. Zda má Nikola Mucha i svaly se dozvíte ve čtvrtek na Áčku.
YOUTUBE
BANDZONE

NANO
Mezi stálice Povaleče patří i pražská kapela Nano. Jejich pojetí popu nám zcela vyhovuje, není totiž prvoplánové a nesnaží se zaujmout za každou cenu. Jejich skladby jsou zároveň chytlavé i promyšlené, emocionální a skvěle zahrané. Nano jsou prostě balzám pro duši a jejich hudba je perfektní v tolika různých ohledech, jako málokterá jiná.
BANDZONE
YOUTUBE

BELAU
V letošním roce se můžete těšit i na několik zahraničních hostů a maďarští Belau jsou první z nich. Nad triphopovými elektronickými podklady zakládajícího mužského dua se klene charismatický hlas zpěvačky Böbe Csécsi a kvalitu kapely podtrhuje fakt, že vystoupila na obřím festivalu Sziget, vyhrála maďarskou odnož ceny Grammy a její skladby vysílala britská BBC. Belau ve čtvrtek otevřou hlavní program, nenechte si je ujít!
WEB
YOUTUBE
BANDCAMP

ZNOUZECTNOST
Tvrdší muziku bude na A stagi zastupovat například plzeňská Znouzectnost. Legendární punkrocková kapela, která začala hrát dřív, než se narodil kdokoliv ze členů dramaturgického týmu letošního Povaleče. Máme vůbec právo se k takové hudbě vyjadřovat? Neměla by se spíš ona vyjadřovat k nám? Každopádně se na Znouzi převelice těšíme!
BANDZONE
WEB

FREE BALKAN QUINTET
FBQ jsou čistý příval energie zabalený v obrovské muzikantské virtuozitě. Srdcem kapely je australský akordeonista Kieren Alexander, který se v rámci muzikologického studia tak zamiloval do balkánské muziky, že zůstal v Evropě a začal se této hudbě věnovat naplno. Kapela složená z fenomenálních hudebníků se pohybuje na pomezí balkánské lidové hudby a jazzu a její koncerty jsou i přes přehršel lichých taktů a muzikantských vtípků vysoce taneční záležitostí. Zajímavostí je, že bubeník FBQ Jaroslav Noga si dá na Povaleči rovnou troják v rámci jednoho dne a kromě FBQ zahraje s Muchou a pražskými post-folkaři Hm…
BANDZONE
YOUTUBE

KONTRADIKSHN
Mezi další zahraniční hosty patří Slovinci Kontradikshn. Inspirace Prodigy je nepopiratelná, ale Kontradikshn jdou dál v použití syntezátorů i živých nástrojů. Po debutovém EP Anatomy vydali v roce 2017 album Reframing a jejich cesta po evropských klubech a festivalech se od té doby nikdy nadlouho nezastavila.
BANDCAMP
YOUTUBE

VÍT HASL
Další z řady klasických Povalčích kapel. Vít Hasl v poslední době přidali do indie jazzu trochu víc postrocku a elektroniky a některé jejich tracky se blíží až ke zvuku ultimátních izraelských jazzmanů Tatran. I přes jejich pravidelnou účast na Povaleči silně doporučujeme jejich vystoupení nevynechat, protože tihle kluci se každý rok mění a zároveň výrazně zlepšují.
FACEBOOK

MUSHROOM EATERS
Víte kolik nám píše kapel, o kterých jsme nikdy neslyšeli? Do tolika ani neumíme počítat. A my dobráci vše posloucháme a hodnotíme. Ta práce má totiž smysl, občas se v té řadě najde něco, co nás okamžitě zaujme - kapela, která má atmosféru, je originální, je něčím zajímavá a svoje. To je přesně případ Mushroom Eaters. Temné postrockové rytmy a plochy, tíživá atmosféra a sugestivní zobrazení života houby, tedy organizmu, který snad nemůže svou životní náplní být člověku vzdálenějsí. Dejte si to!
YOUTUBE
FACEBOOK

MLUVÍCÍ ŠUTR
Po mluvících houbách přichází Mluvící Šutr. Trio hrající podivný folk za použití řady ještě podivnějších nástrojů. Bez Mluvícího Šutru by Pubstage nebyla tím, čím je.
BANDZONE

BRATŘI
Ondřej a Jirka veselý, bratři bubeníci, kteří využívají své vzájemné podobnosti k tomu, aby za sebe mohli nenápadně zaskakovat. V jejich společném projektu se kromě dokonalého zvládnutí bicích nástrojů projevuje jejich záliba v elektronické hudbě a syntezátorech. Za svou nedlouhou kariéru už stihli kromě dvou Povalčů zahrát například na Colours v Ostravě a my jsme neodolali a jejich live set angažujeme letos opět.
BANDCAMP
YOUTUBE

ROLE
Zhmotněný sen současného hipstera. Hudba, která může být na první poslech dojmově jednoduchá, ale pod povrchem nenápadně komplikovaná a skvěle zaranžovaná. Smysluplné české texty nejsou u mnoha kapel vůbec samozřejmostí a Role je umí perfektně. Melancholická a přesto taneční hudba, které nelze nic vytknout, jen se do ní ponořit.

BEAŤÁK ALEŠ
Bíťáci na čtyřech kolech - kdo by neznal legendární hlášku z rádiové stanice, která začala jako sympatická alternativa a postupně se stala hlásnou troubou staromilského unaveného bigbeatu. Naštěstí je tu Aleš a jeho novátorské pojetí vysílání. Dopravní a kulturní servis, zprávy, soutěže a hlavně záplava rockové klasiky, to je bíťák Aleš!