Povaleč na Facebooku Povaleč na Twitteru Povaleč na Instagramu Povaleč na Nyxu

Kapely napotřetí: Chaozz, UJD, Never Sol a další!

26. 06. 2018

Chaozz

Je to tak! Veteráni české hip-hopové scény se v rámci svého velkého comebacku podívají i za námi do Valče! Zahrajou všechny klasiky a doplní tak řady mnoha legendárních kapel, co jste u nás už mohli vidět. Není asi třeba většího představování, tady se bude mávat rukama ve vzduchu v těžkém nostalgickém nadšení!

YOUTUBE
FACEBOOK
WEB

UJD

S legendami dnes nekončíme! Punkem a ostatně vším možným řízlé uskupení, co na scéně funguje už od roku 1985 a v neustálém proudu českých kapel nikdy neztratilo energii ani originalitu. Podivná směs prvků a inspirací která ale naživo nikdy nezklame a přijdou si při ní na své milovníci rocku i jazzu. V pátek na Áčku!


Never Sol

Okouzlující Sára, co má hlas jak z nebe a ve spolupráci s Janem Muchowem vytváří jedny z nejvíce světově znějících indie-popových aranží. K nám se chtěla hrozně moc podívat i proto, že kolem (a v) skleníku ve Valči, který mnozí moc dobře znáte, točila klip. A tak jsme ji s velkou radostí vyhověli a pozvali ji!


Fvtvre

Kus Clou, kus The Prostitutes a navrch s vokály Kay z bývalých Sunshine? Jestli nevíte, co z toho bude, my vám to řekneme: nekompromisní tvrdost, co má neuvěřitelnej drive. Temno, prvky punku a aranže, které občas berou dech. Viděli jsme naživo, víme o čem mluvíme a nemůžeme se dočkat. Tohle bude stát za to, to se rozhodně nebojte.


Vikollejen

Když se řekne funk, mnoha lidem se vybaví jejich gymnazijní neúspěšná kapela, co nebyla schopna přijít na to, proč má pod podiem tři lidi a kde sakra vězí ten skvělej basák, co umí naflákat base jako jižanskej táta svýmu dítěti. Tak tohle není Vikollejen. Uskupení kolem bubeníka Adama Kollera, co se zatím především točí ve studiu při neuvěřitelných jamech, které mají v sobě napumpovány neuvěřitelný dávky groovu. Při jednom z jejich výjimečných živácích budou vidět i ve Valči!


Esa z lesa

A další tvrdá "kytarovka" (snad se nikdo neurazí), které se nemůžeme dočkat. Z jejich koncertů se totiž odchází zásadně s odřenejma loktama a vykřičenejma hlasivkama, které se vám určitě naprosto nenávratně zničí, až se budete snažit souznít s hudbou, kterou předvádí na podiu tohle uskupení. Energie na rozdávání a nářez, co je víc než metal a lepší než tvoje běžná emo nálada.  Hm?


Vít Hasl

Už poněkolikátý a přeci vždycky jinak. Kluci trochu přeřadili. Přestože totiž furt jedou hrozný groovy a šlape jim to rok od roku lépe, šlapou čím dál tím víc v rytmu pravidelných a přitom komplexnějších rytmů elektroniky a housu. Šťávu to ale nikdy neztratilo, spíše naopak. Jejich hudba vás vezme do míst, kde se nedá jen tak stát, a ještě k tomu na vás pořád bude házet něco nového!


Tygroo

Už jste někdy viděli kapelu složenou (skoro) jenom z dechů? Žádný zpěváci, kytary, klávesy, prostě dechy. Ale ne dechovka! Nebo minimálně ne tvoje "normal friendly nírist vilidž" dechovka. Nestydí se totiž za to, že do balkánské a klezmerové dechové hudby inkorporují víc jazzu, funku, ale i jiných vlivů z modernější hudby.


Stříbrný Rafael

"Ráfek" sice stále nedodal svojí další desku, ale jeho kult tím neutrpěl. Minulý léto nebylo mnoho studentů a studentek humanitních oborů, co by vesele po odchodu ze Salvátora od Halíka nebroukali "pindisfildis". A kdo neučil svýho mladšího sourozence zeměpis na základě "Slepý mapy," jako kdyby nebyl. Připravte svoje transparenty se smutnejma smajlíkama, Rafael přijede zpátky na Povaleč. 

YOUTUBE
FACEBOOK

DBKL

Kluci vydali každej svoje sólo projekty, ale jako débékéel pokračují stále dál. Dokonce v blízké době naservírujou nářez desku s Hepexem, co je vždycky tahá do tvrdších a rychlejších teritorií. Ovšem nesmíme zapomenout zmínit, že tihle kluci každoročně vytváří jeden z nejlepších kotlů na Pubstagi a myslíme si že ani letos tomu nebude jinak. Vytáhněte braníky (ale pamatujte, že lahváč na Povaleč nevleč, tak kdyžtak jen kartonový pls) a pojďte na lyrickou procházku do podzemí.


OneAM

Jedna z novinek, které známe úplně čerstvě a malinkato. O to víc nás ale přilákali tihle dva sympaťáci aranžema a zpěvem, co se jen tak nevidí. Bezpochyby jste v našich luzích a hájích ještě podobné kombinace elektroniky a vokálů neslyšeli, to vám můžeme zaručit. A i proto, že nakonec nebudou (bohužel) hrát v jednu v noci, nemůžete je minout!


Tanyny

Spřízněnec Klubovny a dokonce i hlava Pubstage je producentem, co dává dohromady ze svejch krabiček, kterejm se dá přezdívat "továrna", neuvěřitelně temný, ale krásný zvuky. Downtempo elektronika co vás zavalí synťákama, vocal-chopama a atmosférou, která by se dala krájet. Jeho čerstvě vydané debutové ípíčko vám naservíruje na Pubstagi!