Povaleč na Facebooku Povaleč na Twitteru Povaleč na Instagramu Povaleč na Nyxu

Je libo raggae, hardcore a povalečské panoptikum? Další pondělí a další kapely!

05. 06. 2017

Tentokrát vás čeká koktejl zajímavejch a originálních projektů! Už jen dva měsíce!


Švihadlo

Jak na Povalči nemůže chybět čistokrevné ska, tak nemůže chybět ani čistokrevné raggae. A to teprve jaké! Švihadlo u nás sice nehrálo už nějaký ten pátek (naposledy snad rok 2009?), to ale neznamená že jsme na ně zapomněli. Kdo by taky mohl zapomenout na jednoho z největších matadorů české ska-raggae scény? Nemůžete minout, pokud milujete jamajku, řízlou trip-hopem a taky lehce odubovanou. 

FACEBOOK
WEB
YOUTUBE


Jet8

Ano! Znovu přivítáme kapelu, která hraje tzv. brasspunk-core. Nekompromisně tvrdá kytara, do toho trumpeta a saxofon. Všechno to ale perfektně pasuje dohromady a je z toho hardcorová kapela, kterou u nás vítáme vždycky velice rádi. Stovky koncertů a mnoho z nich i v zahraničí (Francie, Německo, Španělsko...) svědčí o jejich velké vyhranosti, která je vyhledávána nejen v našich luzích a hájích. 

FACEBOOK
YOUTUBE
BANDCAMP


Mutanti hledaj východisko

Jojo, uplynulo už hodně vody od té chvíle, co vystupovali jako pouhý side-projekt Jirky z Vložte Kočku. Už pár let totiž všem v uších hraje Diskotéka, na koncertech se zapalujou Barely a doprovází vás křik "Jsi tu navíc!" Mutanti se rozjeli ve velkém a málokdo se s nima někdy nepotkal. Letos budete mít znovu příležitost na povalečskym Céčku, kde už tradičně rozhýbou celé šapito!

FACEBOOK
WEB
BANDCAMP
YOUTUBE


Kabaret dr. Caligariho

Je nanejvýš pochopitelné, že se tenhle projekt jmenuje kabaret. Jestli totiž čekáte nějakou "pouhou" alternativu a experimental, dostanete rozhodně o něco víc. "Anonymní uskupení několika příznivců alternativní hudby, jejichž výsledný projev zachází za hranice normality, dalo by se říci, až na pokraj lehké mentální retardace," dozvíte se na jejich stránkách. Co jinýho říct ke kapele, jejichž vystoupení se rozhodně nedají redukovat na hudbu a obsahují prvky divadla i filmu...

FACEBOOK
YOUTUBE


Lo/ve

Zdálo by se to jako klasický garage: bicí, kytara, vokály, všichni to známe. Ale není tomu tak. Lo/ve je projekt který je rozhodně něco víc, ať již zvláštními vystoupeními nebo i lehce experimentálnějším zvukem. Tuhle kapelu si zamilujete, i když nezpívá výhradně o lásce.

FACEBOOK
BANDCAMP


Stříbrný Rafael

Dnešní panoptikum zvláštních a jedinečných projektů zakončí ten nejvtipnější. Rodící se rapová superstar, která přetéká flows, různými styly, jedinečnou intonací a dikcí? Jojo, lyrika jako Kato a dikce jako Young Thug. Stříbrný Rafael brzo bude hvězdou... tak rychle, než jeho koncerty budou beznadějně vyprodaný a na Povalči už neztropí ani jednu neplechu. :(

FACEBOOK
YOUTUBE