Povaleč na Facebooku Povaleč na Twitteru Povaleč na Instagramu Povaleč na Nyxu

Nová dětská oáza na Povalči

29. 07. 2022

Letos pro vás poprvé otevíráme speciální dětskou stage, která se bude nacházet v klidnější části zahrady, ale zároveň blízko kavárny a občerstvení. Mimo kulturní program tu najdete odpočinkovou, bezpečnou a příjemnou zónu, přístřeší v šapitu, přebalovací pult, spoustu hraček a zábavy. Nejde sice o hlídaný dětský koutek, ale určitě bude na místě dobře i rodičům. Dětská stage bude otevřená v pátek a sobotu mezi 10 a 17 hodinou. 

A kulturní program? V pátek jí otevře Damúza a dva úžasní loutkáři s pohádkou Uši pro princeznu. Ludvík je kluk, kterému se líbí jedna princezna. Docela nadaná princezna. Sám je z hudební rodiny, ale staví se k tomu po svém, a tak mu okolí moc nevěří, ale copak existuje jen jeden správný přístup k hudbě a jen jedna cesta k srdci princezny? Uvidíme, přijďte na dřevěné loutky a hlásné trouby!

Odpoledne zavítejte k našemu táboráčku. Sednete si s námi na zem, náš speciální nehořící ohýnek bude plápolat, dvě povalečský kapitánky vezmou banjo a ukulele do rukou, vám rozdají perkuse a budeme si společně hrát a zpívat. A pozor, budeme hrát hlavně na přání, zpěvníky budou k dispozici. Kdyby měl někdo další nástroj, rozhodně ho vemte. 

V pozdnějším odpoledni navštíví dětskou stage trochu líná, ale hodná a vtipná čarodějnice Petrana, která musí složit čarodějné zkoušky, jinak se stane smrtelnicí. Naštěstí má kamaráda, netopýra Raplta a ten jí pomůže. A snad této čarodějnici pomůžou i děti. Bude to potřebovat. Divadlo pro děti i dospělé.

V sobotu začínáme výtvarnou dílnou profesionální krotitelky dětí a podporovatelky imaginace Karolíny Hejlové, která si připravila výrobu masek na téma Superhrdinové na Povalči. Všichni moc dobře známe superhrdiny jako je Batman, Superman, Spiderman a Wonder Woman. Co když se ale skrývá superhrdina v každém z nás? Možná se stačí jen zamyslet, jakou super schopnost bys chtěl/a mít a jako správný superhrdina mít ke své super schopnosti speciální masku. Umět lítat jako orel, být neviditelný/á nebo být největší silák/silačka na světě? Přijď si vyrobit masku svého vlastního superhrdiny. 

Odpoledne následuje pohádka pro nejmenší. Trojice herců Damúzy zahraje Výlet. Batolecí cesta kolem Země z pokojíčku až na kraj světa. Výprava do neznáma, na které čekají malá i velká dobrodružství. Hra je nejkratší cestou k lidskému srdci, fantazie je lehká jako pírko a měsíc je oko do duše indiána. Představení pro všechna čerstvě narozená mláďata, nemluvňata, batolata, předškolňata a jejich doprovod. 

A na závěr zahraje kapela Nedloubej se v nose. Schválně, už jste si na koncertě někdy jen tak poposmrkávali do rytmu? Anebo tančili malíčkové tance vsedě? Parta pěti divadelníků, loutkářů a muzikantů v čele či zádi s hudebním skladatelem Tomášem Alferim, která roztančí nejen děti, ale i všechny dříve narozené. Těšíme se na vás!