Povaleč na Facebooku Povaleč na Twitteru Povaleč na Instagramu Povaleč na Nyxu

Clickbait: Podaří se nám do kostela vměstnat 107 fléten?

27. 07. 2022

Pro uklidnění uší i duše čeká v kostele Nejsvětější trojice na návštěvníky program nabízející vážnou hudbu.


Jelikož širý svět může být někdy hlučný a hektický, je potřeba z něj občas někam zmizet. Příležitost k tomuto zmizení budete mít i na festivalu Povaleč. Stačí zaskočit do kostela Nejsvětější trojice nacházejícího se na kraji obce. 

Tento rok se můžete zaposlouchat do měkkých tónů harfy, do svůdných dialogů houslí a cella a nebo se přijít podívat, jak vlastně vměstnáme do kostela 107 fléten. 

V pátek 5.8. v 11 hodin se můžeme těšit na recitál přední české harfenistky Barbory Plaché. Program pro sólovou harfu sestavený inspirováný domovem - láskou k rodné zemi, folklóru i tradicím. Ze strun pod rukami přední české harfenistky zazní díla Smetany, Suka, Krumpholze, Dvořáka a dalších. 

Duo Bohémo (Matouš Pěruška - housle, Kristina Vocetková - cello) vystoupí v kostele Nejsvětější trojice v pátek ve 13 hodin. Mezinárodně uznávané a oceňované smyčcové duo představí širokou paletu nálad a stylů ve skladbách Kukala, Bodorové, Martinů či Mozarta. 

Další den, v sobotu 6.8. na nás v pravé poledne bude čekat Duo du Rêve (Jana Jarkovská a Bohumír Stehlík) a Michaela Ambrosi. Jana Jarkovská a Michaela Ambrosi se řadí k českým flétnovým hvěvzdám. Doprovodí je moje maličkost na varhanní pozitiv. Ukážeme vám, jak do kostela vměstnat 107 fléten v pestrém programu zahrnujícím skladby od baroka až po současnost. 

Moc se na Vás těšíme

Bohumír Stehlík