Povaleč na Facebooku Povaleč na Twitteru Povaleč na Instagramu Povaleč na Nyxu

Divadla verze 2022

19. 07. 2022

Letošní divadýlko je nad slunce jasný a na Povaleč přijede nejenom z naší české kotliny, ale i z Polska. Přinášíme menší ochutnávku toho, na co se můžete letos těšit!

Čtvrteční večer odšpuntuje soubor Ductus Deferens s dalším dílem divadelního seriálu Smrdíš ty! o konfliktech, které probíhají na českých diskusních fórech.


V pátek po poledni se přeneseme do drsných ulic L.A. s gangsterkou Vzteklí psi a v letohrádku se můžete těšit na one woman show ROGER THAT. A večer nás na stejném místě čekají loutky. Surrealistický, sadomasochistcko – existenciální horor DIOS je pro otrlé a dospělé diváky. V 20 hodin večer započne road trip dvou mladých párů z konzervativního Polska do svobodného Berlína s názvem Čas, kdy umírají vosy.


A sobota bude snad nejnabušenější. V Chicagu je další případ, který musí vyřešit detektiv Clifton v inscenaci Clifton: Zrození dvojice. Oscar Wilde bude mít na letohrádku zdramatizovanou svoji povídku Strašidlo Cantervillské. Odpoledne se můžete těšit na stálici divadelního programu na Povalči. V novém kabátě přijede soubor České národní improvizační divadlo (ex 20 000 židů pod mořem) s představením Improzero a ve stejné době poběží na zahradě třikrát během odpoledne alternativně pohybová mozaika s názvem NIWAHANMJÓ CICINDELIDAE (V češtině Písečná žena) a v noci zakončí divadelní program druhá polská inscenace hraná v angličtině s názvem RUSSIAN BOOK OF DEAD o prvních 40 dnech války z pohledu ruské studentky žijící v Moskvě.