Povaleč na Facebooku Povaleč na Twitteru Povaleč na Instagramu Povaleč na Nyxu

První várka kapel: Od Vltavy po Hentai

30. 06. 2016

Vltava, Timudej, M.U.F.F., Ufajr, Wild Tides, Monoskop, VT Marvin, Hentai Corporation - to je první ochutnávka toho, co na Povalči 2016 uslyšíte.

VLTAVA
Rádi si každý ročník zveme na Povaleč nějakou tu českou hudební legendu. Letos Vám s radostí přivezeme Vltavu! Tato kultovní kapela, známá pro své básnické texty a líbivou hudbu, fungovala v letech 1986 – 2003, aby se pak v roce 2010 opět vrátila na scénu. V tomto roce slaví kapela své 30. výročí a vyšla jim nová deska Čaroděj, tak to s nimi pořádně oslavíme a doufáme, že svedou v kotli dohromady lidi všech věkových kategorií.

http://www.vltava.at


TIMUDEJ
Timudej už jsme na Povalči párkrát měli. Byli jsme moc spokojení, Vy také, tak jsme si řekli, proč ne – pozveme je znovu! Pokud Vám kapela není známá, věřte, že se můžete těšit na černošickou-balkánskou kapelu, která se pohybuje na rozhraní několika hudebních stylů. Za některé můžeme jmenovat world music, sambu, balkánské rytmy, electroswing, přímočarý pop, ale nebojí se ani elektronických beatů. Jejich elektrizující koncerty se vyznačují čirou radostí ze života, svými rytmy laškovně vybízí k tanci a texty oslavují všechny ženy světa. Kapele v nedávné době taktéž vyšlo nové album Ještěně.

http://timudej.cz


M.U.F.F.
Kapelu MUFF tvoří pětice osobitých muzikantů, kteří svou hudbou vytvářejí koláž na pomezí jazzu a rocku, posluchač se při jejich koncertech vznáší v lehkém oparu psychedelie prolnuté elektronikou a samply. Pokud jste jejich živé vystoupení ještě nezažili, věřte, že by Vám nemělo uniknout. My pro ně máme specifickou slabost a jsme hrdí na to, že svou poslední desku Hypnotix Bum Bum dokonce nahrávali v prostorách našeho kulturního centra Klubovna. V recenzích se můžete dočíst, že tato kapela patří k tomu nejlepšímu, co na tuzemské scéně za poslední léta vzniklo a my se můžeme zaručit za to, že tomu tak opravdu je.

https://poli5.bandcamp.com/album/hypnotix-bum-bum


UFAJR
Jsou kapely, o kterých v týmu vůbec nemusíme debatovat, a je jasné, že jsou všichni „pro“. Ufajr je jednou z nich. Víme, že jakmile nad sadem padne tma a tihle kluci rozestaví na „céčku“ svou aparaturu, čeká nás magická chvíle. Na stagi se rozsvítí vánoční světýlka, zazní první tóny a všichni se na chvíli zastaví. Tenhle moment je pro mnohé z nás tím nejsilnějším a nejšťastnějším z celého festivalu. Přijďte se nechat okouzlit a nechat si přeběhnout mráz po zádech při každé zahrané písni. Ve studiu se teď míchá nová deska a ochutnávka z ní určitě zazní i na Povalči. 

http://bandzone.cz/ufajr


WILD TIDES
Wild Tides jsou punkové trio z pražského Žižkova a jestli si něco užívají, tak je to hrát live. Tak jako i ostatní kapely z první várky mají venku nové album, které předvedou na Povalči. Zároveň jestli se jich už opravdu nemůžete dočkat, doražte na jejich křest 6. 7. do Café v lese!

http://wildtides.bandcamp.com/


MONOSKOP
Šest hudebníků a jedna zpěvačkatvoří skupinu Monoskop, která funguje od roku 2009 a svou trip-hopovou tvorbu umí pořádně opepřit zajímavým nástrojovým obsazením, kterému dominují housle a trumpeta. Jejich energie Vás jen těžko může nechat v klidu, tak doufáme, že Vás nadchnou tak jako nás.

http://www.monoskop.cz


VT MARVIN
Legendární praždská punková kapela letos poprvé na Povalči! V červnu Marvini oslavili 26 let na scéně, což z nich dnes činí jednu z nejdéle fungujících českých porevolučních kapel. I přes svůj pokročilý věk mají tihle fotříci energie na rozdávání, což dokazují na každém koncertě. Na kontě mají kromě mnoha demáčů celkem 6 plnohodnotných alb, a ačkoliv hrají a nadále píší i nové věci, na koncertech k veliké radosti svých věrných fanoušků zaznívají převážně hity z prvních tří desek. Jejich tempo je zběsilé a texty vražedně zábavné - však uvidíte sami.

http://bandzone.cz/vtmarvin


HENTAI CORPORATION
Sami o sobě tvrdí, že mají rádi zvířátka a že hrajou pěkný písničky, ve volném čase se pak věnují pití tvrdého alkoholu. Klíčová slova jsou: magoři, rokenrol, chlebíčky. Skutečnost je taková, že už od svého vzniku v roce 2005 produkují jedinečnou kombinaci uječeného trash metalu okořeněného troškou rock'n'rollu a velkou dávkou perverzního humoru. Neustále nám dokazují, že jsou to všehoschopná individua, která se na pódiu i pod pódiem nebojí sebevětší nestoudnosti a provokace, takže jejich koncerty svou atmosférou připomínají orgie těsně před pádem římské říše. Pa rty hard.

http://bandzone.cz/hentaicorp