Povaleč na Facebooku Povaleč na Twitteru Povaleč na Instagramu Povaleč na Nyxu

Větší třetina kapel na webu v čele s Prago

13. 06. 2014

Prago Union, Rainbow Girls (USA), Poletíme?, N'toko (SLO), Echt!, Yellow Cap (DE), Nano, Mario Bihári, Johannes Benz a další devět kapel otvírají zveřejněný lineup na Povaleč 2014.


Letošní Povaleč proběhne v podobném duchu jako předešlé roky a odehraje se opět první víkend v srpnu - 1. - 3. srpna ve Valči na Karlovarsku. Opět se můžete těšit na téměř 60 kapel a hudebních projektů, desítky DJs a tunu doprovodného programu v čele s výstavou, promítáním filmů atp. To celé za doporučené vstupné 250 korun, což je málo peněz za hodně muziky.

Na koho se tedy můžete prozatím těšit?

Především Prago Union tentokrát v doprovodu dvorní kapely Champion Sound. Pražská hiphopová legenda se na Povalči ukázala kdysi před léty, ještě jako duo. Po úspěšné a dlouho očekávané desce Dezorient Express se však začala psát nová éra projektu rappera Kato a za doprovodu živé kapely začal objíždět pódia po celé republice a chrlit jednu nahrávku za druhou. Energie z nich jen čiší a věříme, že na Povalči představí to nejlepší.

Letos Povaleč navštíví mraky zahraničních hostů. Začít můžeme u Rainbow Girls ze států - parta holek, která začala hrát jen tak pro radost kolemjdoucím po ulicích amerických měst. Svou směsicí folku a country vás dokážou zaujmout tak, až se vám z toho nabatikujou trička! Kovbojské botičky, šatičky a klobouky tomu dodají jen šmrnc.

Dalšího hosta ze zahraničí - slovinského rapera N'toko, mnozí možná budou znát z pražských koncertů. Syrový elektronický sound jeho tvorby posouvá hranice rapu mnohem dál. Říká se o něm, že v mládí, které strávil v Americe, neprohrál jediný freestyle battle a nakopal tak pozadí kdejakému rodilému bojovníkovi v rýmu.

Abychom to trochu odlehčili, z Německa k nám zavítají Yellow Cap. Ska kapela, která již hraje úctyhodných 15 let, vydala letos perfektní album Pleasure, na kterém opět dokazují, že patří ke špici bohaté německé ska scény.

Z českého rybníka pak vylovme další pecky. Jednou z nich jsou Poletíme? - mladá a pořádně našlápnutá brněnská banda se proslavila za pár let své krátké existence i díky své neumírající aktivitě a originalitě. Jsou to hlavně jejich texty plné zábavných slovních hříček, a chytlavá taneční muzika.

Mezi legendy pražského podzemí zajisté patří Echt!, kteří si mohli při revoluci už zahrát své první skladby a přihnout si na Klamovce desítky. Z podobného soudku pak nezapomeňme na písničkáře Maria Biháriho, který přijede se svou harmonikou a nezaměnitelným romským elementem. Do tance a zpěvu vám také zahraje Sketa SynPohlavní Nádraží, či energičtí První Hoře.

Trochu tvrdší muziku pak předvedou Radicals originally from B-side, nebo povalečská stálice At Eye Level. Do elektroniky pak zabrousí především PORTO, nebo Prodavač. Indie pak zastoupí mocní Nano s půvabnou a ohromující zpěvačkou Markétou, či kytaroví Silver Spoons.
A komu i tohle je málo, trochu toho poprockovýho funku a přivezou našláplí Megaphone z Prahy.