Povaleč na Facebooku Povaleč na Twitteru Povaleč na Instagramu Povaleč na Nyxu

Doprovodný program v Zahradě

30. 07. 2022

Doprovodný program bude i letos bohatý! V zámecké zahradě najdete tradiční záležitosti jako je Jóga smíchu, Klubové kadeřnictví, Šimrána, Drum Circle nebo dílny Já na tom dělám, ale zároveň i mnoho nového! Možnost vyrobit si vlastní merch sítotiskem ve stánku KZW, barevná bitva u šapitó UltraVagant nebo hodně COOL-DJ-SCHOOL! Celý doprovodný program budou doprovázel libé tóny z akustické Busker stage. Zahradní šapitó ve spolupráci se Sestrami v sukni nabídne nejen nealko osvěžení, ale můžete tu posedět u autorského čtení nebo u přednášek s mnoha různými tématy - od léčivých bylin přes upcycling až po problémy demokracie. Kromě přednášek najdete v šapitó i zábavnou novou vložku AZ-kvíz nebe trochu kultury od slampoetristů. Zároveň mají Sestry připravený benefiční bazárek plný krásných kousků!

Samozřejmostí je i další kulturní vyžití - zámecké nádvoří plné divadelního šumu i dokumentární filmy v přilehlém sále.

Na konci jídelní zóny budou jako každý rok osvětové stánky, tentokrát se můžete dozvědět víc například o organizaci Život90 nebo si půjčit živou knihu od neziskovky GreenDoors a dozvědět se tak víc o životě s psychickým onemocněním. A protože i na fesťáku by se měl člověk chovat zodpovědně, nezapomeňte se zastavit a dýchnout si u stánku DropIn, než sednete za volant a pojedete domů! A protože festivaly můžou být divoký, bude k dispozici i stánek České společnosti AIDS pomoci, kde se můžete nechat otestovat.

Protože na Povaleč přijíždí každý rok návštěvníci všech věkových kategorií, velkou novinkou bude letos zahradní Dětská stage, kde se skvěle zabaví i ti nejmenší! Budou tu na ně čekat loutková představení, výtvarné dílny a další zábavy.