Povaleč na Facebooku Povaleč na Twitteru Povaleč na Instagramu Povaleč na Nyxu

VYJÁDŘENÍ K POVALČI 2020

03. 06. 2020

Návštěvníkům, účinkujícím, kamarádům a všem, kterým je Povaleč drahý:


Do tohoto týdne jsme čekali, jak se současná situace vyvine, a ve skrytu duše pořád doufali, že Povaleč budeme moci uskutečnit. Po dlouhých debatách, které se odehrály v našem organizačním týmu, jsme ale dospěli k rozhodnutí, že v roce 2020 Povaleč neproběhne a že si tak poprvé za oněch čtrnáct let dáme přes léto pauzu. Shodli jsme se, že pořádat náš festival za takto nestandardních podmínek a se speciálními opatřeními, které bychom museli zavádět, pro nás není představitelné a šlo by to proti základním myšlenkám, které se Povaleč snaží naplňovat.


Smutná zpráva tedy je, že Povaleč letos v létě nebude. Zároveň však máme i dobrou zprávu: poprvé za několik let jsme se v rámci organizačního týmu mohli již takto brzy shodnout, že zorganizujeme Povaleč i příští rok. Letošní Povaleč se tedy přesouvá, protože patnáctý ročník jsme prostě slíbili a chceme tomu slibu dostát. Vůli máme a už teď se nám po festivalu prostě a jednoduše stýská. 


Doufáme tedy, že se ve Valči všichni potkáme cca za čtrnáct měsíců, tradičně v prvním srpnovém víkendu 5.-7. 8. 2021, a že nás tam na loukách, v sadu a v zahradě nenecháte samotné.


A jedna prosba na konec. Většina kulturní scény teď stojí na vratkých nohách. Když nebude Povaleč, zkuste s myšlenkou na něj podpořit libovolnou formou cokoliv z toho, čeho si na české kulturní scéně považujete. Abychom tam příští rok nebyli jen organizátoři a návštěvníci, ale i kapely, djs, divadelníci, filmaři, vystavující a všichni další, bez nichž by Povaleč nebyl Povalčem.


Na viděnou, 
váš Povaleč tým!