Povaleč na Facebooku Povaleč na Twitteru Povaleč na Instagramu Povaleč na Nyxu

Tanec | Láska | Impro | Experiment > aka divadelní program

01. 08. 2019

Letošní divadelní program na Povaleči nabídne dramaturgickou linku poskládanou z kvalitního současného tance, alternativního divadla pro dospělé i děti, originálních improvizačních performance a samozřejmě nebude chybět i stand-up comedy. Divadelní program proběhne tradičně na zámeckém nádvoří, dále na letohrádku a v prostorách kolem kašny v zámecké zahradě a také na Buskers stage.

Ve čtvrtek od 18:00 odpálíme divadelní program u kašny v zámecké zahradě pohybově performativním představením Whispers, uskupením mladých umělců vycházejících z pozadí taneční a herecké konzervatoře, které vzniklo na základě inspirace magické noci a objevujících se mystických postav během ní.

V pátek si nenechte ujít improvizaci ostravského uskupení Impéčko od 10:00 klasicky na zámeckém nádvoří, kde následně od 15:00 představí pionýři experimentu Teatr Novogo Fronta (nejen) dětské představení Jungle Joke. Od 18:00 na letohrádku otevře své dveře pop-up nevěstinec lásky  Experiment L'amour, kde každý návštěvník dostane na výběr různé druhy lásky (tragickou, dramatickou, bolestnou, svatou ad.), každý si může vybrat tu, která mu v životě chybí, nebo které by se v reálném životě bál. Jedinečný koncept od Depresivních Dětí bude otevřen až do 21:00.

Sobotním higlightem bude od 18:00 tanečně-pohybové performance Soma choreografa a tanečníka Martina Talagy, které proběhne u kašny v zámecké zahradě. Určitě si však nenechte ujít Jeníčka a Mařenku v prostorech katakomb pod letohrádkem, Improvizační kapelu 20 000 židů pod mořem a večerní představení Loutky a Cigára absolutní legendy Ládi Kardy.