Povaleč na Facebooku Povaleč na Twitteru Povaleč na Instagramu Povaleč na Nyxu

Finiš! Co za kapely přijede, již víte! (Kapely vol. 6)

29. 06. 2019

Švihadlo
Kapela s více než pětatřicetiletou historií, která patří k zakladatelům českého reggae. Švihadlo už kromě nespočtu českých klubů a festivalů zahrálo v Polsku, Maďarsku, Německu, Rakousku, Slovinsku, Číně a hlavně absolvovalo několik nezapomenutelných koncertů v západočeské metropoli hudby, tedy na proslulém festivalu Povaleč ve Valči. Co dodat - v sobotu v osm se na Áčku bude tančit!

BANDZONE
YOUTUBE

The Tchendos
Svébytný mix živé a elektronické hudby, rapu a undergroundu, výrazných textů a výrazných osobností. The Tchendos jsou chvíli kosmicky povznášející, chvíli syrově pozemští, ale každopádně neustále překvapující. Sobotní Áčková tečka za festivalem.

BANDZONE
YOUTUBE

Bára Zmeková
Výrazná folk-jazz-šansonová zpěvačka, jejíž tvorba je křehká a energická zároveň. Kontrast naivismu a hlubokých textů, vtipu a melancholie, to vše v jednoduše a přesto nápaditě zaranžovaných skladbách. Přidejte k tomu Bářino charisma a hudební talent a na zážitek je zaděláno!

BANDZONE
YOUTUBE

Just Wär
Tady máme pro změnu něco tvrdšího. Nekompromisní hardcore-punk, který se na nic neptá a řítí se bezhlavě kupředu. Hardcorová instrumentalita spojená s punkovou nasraností vytváří koktejl, který rozbije sobotní Céčko. Pokud bude šapito náhodou ještě stát, tak po Just Wär hrají Ježíš táhne na Berlín, takže s bouračkou letos práci mít nebudeme.

BANDZONE
YOUTUBE

E.T.
Pod mimozemskými iniciálami se skrývá zpěvačka amerického původu Emily Thiel. Obvykle vystupuje se svou folk-jazzovou kapelou Yo Soy Indigo, ale na Povaleč si připravila sólový set.
Její výrazný hlas a sebejistota, se kterou vystupuje, jsou obdivuhodné a vtahující!

YOUTUBE

Sdružení přátel a rodičů Ropy
Zasloužilá undergroundová kapela z Hanspaulky. Atmosféra vybledlých devadesátek, politých hospodských stolů, zatuchlých zkušeben, města před apokalypsou. Pot a charisma z pódia cáká stejnou měrou a koncerty kapely od klidných začátků gradují až po existenciální finále.

BANDCAMP
YOUTUBE

Post-Hudba
Hipsterparáda jak má být. Elektronické podklady, folkově vypravěčský zpěv a popové struktury písní. Uklidnění mezi dvěma progresivními akty na čtvrtečním Céčku.

BANDCAMP
YOUTUBE

Metoděj-Dozer & Dj Dug
Neoficiální králové české improvizace a freestyle rapu. Nadšení pro freestyle a improvizaci se u dvojice Metoděj & Dozr projevuje neuvěřitelnou organizátorskou energií a obrovským portfoliem aktivit, které v rámci hiphopové scény dělají. Sami také intenzivně vystupují a jejich žonglování se slovy přináší spousty nezapomenutelných momentů. Rap je moderní verzí tradičního vypravěčství a Metoděj s Dozrem ze sebe sypou epický narativ jako málokdo jiný.

WEB

Ukulele Jack
Co víc než vlastní hlas a minikytáru člověk potřebuje, aby mohl provozovat hudbu? Zapomeňte na dvojkopákové bicí a stěny Marshallů, odpolední pub stage ukáže, že někdy stačí míň techniky a o to víc srdce.

BANDZONE
YOUTUBE

Minedate
Duo MNDT už poněkolikáté přiveze na Pubstage svůj stále se vyvíjející live set i s kytaristou a cellistkou. Dohromady je to four on the floor a o to vlastně i půjde. House storytelling.

FACEBOOK