Povaleč na Facebooku Povaleč na Twitteru Povaleč na Instagramu Povaleč na Nyxu

Napočtvrté servírujeme letní nabídku!

11. 06. 2019

VLOŽTE KOČKU
Již přes deset let se nás tato trojice muzikantů snaží přesvědčit, že vložit kočku by mohl být dobrý nápad. Nikdo neví, zda již kočka byla vložena, nebo na svůj osud teprve čeká (nehledě na množství dalších nabízejících se otázek jako například KDO a KAM ji má vložit, zda je to kočka angorská či Schrödingerova atd.). Jisté je, že průvodními jevy vkládání kočky jsou surrealisticko-existenciální texty podložené kombinací elektronických zvuků, natriggerovaných bicích a zefektovaných pětistrunných houslí. Epický závěr pátečního Áčka.

BANDZONE
YOUTUBE

LANUGO
Jestli v Čechách existuje něco jako kvalitní pop, pak jsou Lanugo jeho čelními představiteli. Atmosférický a dynamický zpěv Markéty Foukalové doplňuje klavírista Viliam Béreš, kytarista Mirek Šmilauer, perkusionista Martin Novák a jedna z nejsehranějších českých rytmických dvojic Rasťo Uhrík (baskytara) a Martin Kopřiva (bicí souprava). Autorská tvorba kapely vyniká propracovanými a neohranými aranžemi, širokou emocionální a dynamickou škálou a intimní atmosférou. Angažovat Lanugo na Povaleč jsme se snažili již několik let a jsme rádi, že letos se konečně zadařilo!

BANDZONE
WEB
YOUTUBE

I LOVE YOU HONEY BUNNY
Když už je řeč o kvalitním popu, tak tady máme jednu mladší a skočnější verzi. Indie kytarovka s chytlavými melodiemi a texty, kde si to své najde naprostý hudební laik i protřelý znalec. Pokud chceš mít v sobotu příjemné odpoledne, dej si drink na Áčku a poslechni si tuhle partičku!

WEB
BANDZONE
YOUTUBE

CIRCUS BROTHERS
Čirá nálož energie. Circus Brothers jsou s neuvěřitelným nasazením zahraný disco-balkan, který kombinuje balkánskou dechovku, diskotékový beat, laciný pop a špinavý house. Zde není prostor na zamýšlení, na hudební lyrickou sebereflexi, na melancholii a slzy kapající do piva. Kapela jede od začátku do konce na nejvyšší obrátky a koho neroztančí CB, toho už neroztančí nic.

BANDZONE
YOUTUBE

NORTH INNERGY
Neuvěřitelně našlapaná fusion kapela ze severních Čech. North Innergy navazují na jazzrockovou tradici počínající v sedmdesátých letech, ale dávají jí díky modernímu zvuku a místy až metalovému pojetí rytmiky vysoce aktuální podobu, jakou můžeme vidět a slyšet třeba u kapel Exivious, Cosmosquad nebo Tatran. Patříte-li mezi hudební fajnšmekry a chcete vidět dechberoucí instrumentální výkony, epická sóla a vysoce komplikované a dokonale sehrané riffy, nenechte si North Innergy ujít!

BANDZONE
WEB
YOUTUBE

UFAJR
Postrock nezastavíš, praví jedna známá rádiová znělka. A Ufajr jsou toho důkazem. Těžkotonážní zvuk kytar, existenciální zpěv, opovrhování čtyřčtvrťovým taktem a repetitivní strukturou: to dává dohromady drásavý, melancholický a přesto velkolepý pocit, jaký asi musel cítit člověk stojící na okraji světa v době, kdy byla země ještě placatá.

YOUTUBE
BANDZONE

BRANKO’S BRIDGE
Branko’s Bridge se z kategorie “mladí a nadějní” pomalu přesouvají mezi zajeté kapely. Na příjemně zvukově vyčištěných skladbách je jasně znát, že si někdo dal velkou práci s aranžérským udržením čisté myšlenky a kapela tak nezapadá do předelayovaného hlukového klišé, ke kterému jejich styl kytarovky někdy svádí. Zamyšlené atmosférické skladby občas střídají až stonerové vypalovačky, takže živá vystoupení kapely mají silnou gradaci od subtilního začátku až po epický konec. Na hudebním základě vytvářeném velmi šikovnými muzikanty stojí velmi výrazný vokální projev, který perfektně doplňuje učesanou hudební stránku.

BANDZONE
YOUTUBE

MADHOUSE EXPRESS
Madhouse Express jsou v kategorii zajetých kapel již dávno. Kdo má alespoň vzdáleně rád šedesátkovou psychedelii, neměl by jejich koncert vynechat. Tak dobře ji totiž hraje málokdo. Doors, Jefferson Airplane nebo Cream, všechno tam je - a přitom si kapela zachovává svůj specifický a nezaměnitelný projev. Při poslechu jejich skladeb máte pocit, že jste je už někdy slyšeli, což rozhodně není kritika. Hudba Madhouse Express sugestivně navozuje temně ztripovanou atmosféru a jejich koncerty jsou něco mezi květinovou hippie oslavou a černou mší.

BANDZONE
YOUTUBE

EMOZPĚV
Dva kluci ozbrojení akustickou kytarou a basou. Říkají, že jsou folková kapela, ale trefnější by bylo přidat předponu post. Zvuk akustických nástrojů, výrazné texty a důraz na vokální rovinu jsou jasným projevem příslušnosti k folku, ovšem složitost formy, občasné použití téměř noisových ploch, využívání elektronických zvuků a efektů a místy tíživý až trýznivý emocionální náboj odkazují spíše k postrocku nebo postpunku. Sem tam se zjevující popové melodie jsou pak už jen třešničkou na dortu, která dotváří originální styl kapely.

BANDZONE
YOUTUBE

ADOLPHO
Jestli existuje perfektní umělec na povalečskou Pub stage, pak je jím právě Adolpho. Jeho thrash-folk v sobě nezapře tradici hospodských bardů a přitom je v něm energie až na půdu. Hospoda prostě nemusí vždycky znamenat jen pivní otupělost, ale taky duševní i společenský kvas. 

BANDZONE

DBKL
“Celej život chodím po dně, pod hladinou potmě, v kontaktu se zemí cejtím že jsem člověk.” DBKL jdou hluboko pod hladinu obvyklého raperského vytahování. Okřídlený citát Ludwiga Wittgensteina říká, že hranice našeho jazyka jsou hranicemi našho světa, a DBKL tyto hranice podrobují neustálé kritice a analýze. Kdo chce poznat sám sebe, musí poznat jazyk, kterým se vyjadřuje a ve kterém myslí. A pokud chce nalézt filozofický okraj své existence, musí hledat právě na hranicích jazyka. A v noci třetí den na Povaleči to jde samozřejmě nejlépe.

BANDZONE

ZAGAMI JERICHO
Výrazná a drastická. Tak hodnotí tvorbu Zagami Jericho autor jejího debutového klipu. Její hudba je vyzývavá svou zdánlivou jednoduchostí, láká jako světýlka automatů v japonských hernách, které se v klipu objevují. Uvnitř, stejně jako v hlavě hráče, je ale boj. Boj o smysl, o vlastní integritu, o čas, o život samotný. Muzika přechází od osmibitového naivismu po raveovou agresivitu a pečlivě dávkovaný, místy až mechanický hlas zpěvačky je uhrančivý až na hranici snesitelnosti, jako by sám zvuk měl každou chvíli explodovat a roztříštit se na kousky. Poslechněte si její desku, anebo si vyvrtejte vrtačkou malou díru do hlavy, je to zhruba podobný pocit. 

YOUTUBE
BANDCAMP