Povaleč na Facebooku Povaleč na Twitteru Povaleč na Instagramu Povaleč na Nyxu

Dvanáct statečných, aneb první várka kapel!

07. 05. 2019

United Flavour
Letošní představování kapel začíná opravdovou chuťovkou. United Flavour se na Povaleč hodí jak máloco: ve svém multižánrovém podání reggae překlenují všechny možné hudební hranice. To jim však neubírá na autenticitě, kterou si za dlouhá léta svého působení pečlivě vypracovali. Mimo jiné i díky nespočetným spolupracím se zahraničními muzikanty a legendami dancehallu či reggae. Na naše Áčko tak s sebou přivezou zahraniční elán, radost a propracované aranže. Korunu tomu všemu dodá charismatická Sista Carmen, která svou kulometnou kadencí způsobí nejedno radostné divácké zavýsknutí.

YOUTUBE
FACEBOOK
WEB

U-Prag
Kluci z U-Pragu (alespoň někteří z nich) byli u nás v posledních letech k vidění pouze jakožto součást livesetu Dj Slatera. Letos přijedou kompletně jako celá kapela a představí nové album, které v následujících dnech pokřtí v pražské Akropoli. Dlouhodobě jedna z nejzajímavějších a hudebně nejrozmanitějších kapel naší kotliny ukáže, jak se dá dělat vokálně zajímavá a rozmanitá elektronika s prvky drum'n'bassu, synthpopu, ale i rocku. Nepropásněte!

SOUNDCLOUD
FACEBOOK
WEB

Hm...
Dnešní kapely se rozhodně nenesou ve znamení žánrově snadno zařaditelných formací. Hm... nejsou něco, na co byste mohli nalepit nálepky jako "alternative rock" nebo "folk". V tradici nápaditých českých kapel, co zhudebňují hravé básnické texty (Nezval, Rimbaud, Šrámek), si totiž zasloužili místo především tím, jak hudební i textovou složku propojují. Ani jedno, ani druhé není jen pouhým doplňkem -  komplementární souhra obojího je to, co je činí tak skvělými. Vtip, cit pro malé detaily a hudebnictví nadevše, to všechno posouvá Hm... ještě o něco dále a dělá z nich snad nejlepší "písničkářskou" kapelu, jakou můžete potkat. Jestli jste ponořeni ve s*******, nechte si omýt vkus ironem Hm....

FACEBOOK
YOUTUBE
BANDCAMP

Mutanti hledaj východisko
Minulý rok přinesl odvážný a jednorázový projekt: Mutanti a Vložte Kočku rozhejbali Béčko. Letos budou Mutanti hrát v "běžném" složení, tentokrát ovšem na Áčku. Jak se ukázalo, všechny ostatní stage jsou jim prostě malé. Přes Pub, Céčko a Béčko tak nakonec zapálej barely i na největší Povalečské stagi. Třeba tam najdou nejen svoje nové místo, ale i jiné věci? Pomalu ale jistě však ovládnou celý Povaleč a především davy, které netouží po ničem jiném, než po Jirkovi s Honzou a jejich jedinečně bizarní show plné cynických a nadevše upřímných textů ze života.

YOUTUBE
FACEBOOK
BANDCAMP

Povodí Ohře
Kdo by čekal, že ceny Anděl letos opravdu ocení něco výjimečného a zajímavého! "Objev" minulého roku tak přijede se soškou v tašce. Co na této kapele vyčnívá je to, že nevznikla z běžného "pojďme udělat kapelu", aniž by kdokoliv přemýšlel nad tím, jestli to vůbec mezi nimi může vlastně fungovat. Ostřílení hudebníci Povodí předvádí, že esencí dobré hudby je chemie kapely. Hard-rock, blues, garage, country, bigbeat, to všechno se míchá v jedinečných syrových frekvencích, které zaujmou vaši psyché více než cokoliv vyumělkovaného, ať už se to vydává za jeden či více z výše zmíněných žánrů. Definice skvělé kapely.

YOUTUBE
FACEBOOK
BANDCAMP

Blahobeat
Od té doby, co se v sadu rozléhaly extatické výkřiky "Cement!" a "Vápno!", neuplynulo zas tolik vody. Těm, kterým tahle jedinečná zkušenost unikla, tak letos dáváme druhou šanci. Blahobeat je jedna z kapel, která se nedá popsat jinak než "musíte to slyšet" a dokonce možná i vidět. Tuplem pokud jste stavaři a jedinou vaší možnou terapií je vykřikovat jména hmot, se kterými pracujete. Ovšem doporučuje se nejen milovníkům stavebních či spojovacích hmot! Stropovej punk.

YOUTUBE
BANDZONE

Humdrum Lighthouse
Jedno z nejzajímavějších mladších uskupení na české indie-scéně. Kluci z fádního majáku však nejsou žádná nuda ani všední. Hudební vymazlenost, atmosféra co se dá krájet, skvělé vokály i jedinečné charisma celé kapely. Pokud máte rádi silné melodie a něco, co se sice blíží popu, ale nikdy se k němu (v dobrém slova smyslu) nesníží (naopak spíše ukazuje, jak by se mohl dělat kvalitní), tak si je nenechte ujít. Jak dělané na Céčko v klidnějším sadovém odpoledni.

YOUTUBE
FACEBOOK
BANDCAMP

Vychcaný knedlíky
Enkláva punkových kapel se nám rozrůstá. Český punk v "čisté" rock'n'rollové podobě. Jménem, hudbou, duší i tělem - přímo od srdce. Přikutálej se z močáku rovnou na Céčkový sad. Pojď si dát porci, netřeba žádného posypu.

YOUTUBE
BANDCAMP
FACEBOOK

Hošty
Originálních rapperů je v dnešním zplošťujícím světě trapu, youtuberské hiphopové abominace či rybích beefů opravdu pomálu. Hošty mezi všemi těmito falešnými modlami působí fresh jak sklenice minerální vody. Můžete nad ním kroutit hlavou, ale musíte uznat, že něco takového, jako je on, jste ještě nepotkali. Proslulý skrze své snění o utopickém Láčolandu či hymnami o tom, jak miluje vodu - vůči téhle bytosti prostě nelze být indiferentní. Již brzy na Pubu!

YOUTUBE
FACEBOOK

Ploy
Tihle tři nadevše sympatičtí jazz-fusionoví géniové letos nepřijedou na Povaleč osamělí, přivezou totiž plnej kufr vinylů a na nich nahrávku, kterou vydali letos na jaře - sotva před několika měsíci! Svoje originální kompozice, ale také re-worky různých světoznámých či lidově povědomých melodií (Řekni kde ty kytky jsou, Ovčáci čtveráci...) představí tedy i naživo. Jestli v první řadě natrefíte na nějaké zuřivě kývající hlavy a uslyšíte nadšené výkřiky při neodolatelných sólech, vězte, že jsme to my, protože tyhle kluky prostě milujeme.


Sisus Ralsis
Dominik Kotyza, žižkovský skladatel písní, je jedna z největších povalečských stálic. Ani letos nebude chybět, přičemž již tradičně přiveze i svou kapelu (a s ní i nové CD!). Má ve zvyku bavit texty i hudbou, v jedné chvíli vyvolávat pocity nechutě nad pop-kulturou, ale také roztančit všechny své věrné příznivce. Ti za ním a jeho novými i starými hitovkami jedou klidně přes celou republiku!

FACEBOOK
BANDZONE
YOUTUBE

Bolehlav
Tohle bude nářez, až se vám z toho ohrnou nohavice od kalhot. Téhle hudební kocoviny litovat nebudete. Elektronická masáž s kytarou, která rozbíjí na atomické částičky žánry jako dubstep, breakcore či dokonce i metal a pak je skládá do mozaik, který jsou NSFW. Nechte si do hlavy nasypat tvrdost samu, abyste už nikdy nezapomněli na to, jak chutná zhudebněnej neurotismus. Kladivo na váš hřebík, hřebík pro vaše kladivo.

SOUNDCLOUD
FACEBOOK