Povaleč na Facebooku Povaleč na Twitteru Povaleč na Instagramu Povaleč na Nyxu

Klasická hudba na Povalči? Jistě!

29. 07. 2019

S letními multižánrovými festivaly se roztrhl pytel. Proč si tedy vybrat právě Povaleč? Z jednoho prostého důvodu: zařadil do svého repertoáru vážnou hudbu! Troufáme si říct, že v českých luzích a hájích je to ojedinělý jev. Na loňském ročníku byla uvedena úspěšná opera Rusalka od Run OpeRun. Letos jsme oslovili vícero různorodých umělců.

První z nich jsou muzikanti z Vážného zájmu, kteří šíří klasickou hudbu skrze domácí koncerty a koncerty na netradičních místech. 
Ve spolupráci s nimi letos představíme Silent classic. Díky bezdrátovým sluchátkům, budete mít možnost se nerušeně zaposlouchat do klavírního vystoupení klavíristů Jana Puldáka a Adama Stráňavského v pátek a sobotu. 

V sobotu vám také zahraje smyčcový kvartet BBQ - Bowbeakers Quartet, ve složení Jakub Kocna (housle), Karolína Vašíčková (housle), Ivo Görlich (viola), Ondřej Holas (violoncello). Oba projekty najdete těsně před Letohrádkem, koncerty budou pod širým nebem.

Druhé místo na kterém natrefíte na koncerty klasické hudby je kostel Nejsvětější trojice na horním náměstí u hlavního vjezdu do areálu. Tam se v pátek v osmičlenném složení objeví vokální soubor Polyfonix, který se zabývá starou hudbou, především však lidovými písněmi z Korsiky, Ruska či Gruzie. 
Druhé vystoupení v kostele bude mít na starosti loutnistka Barbora Hulcová, která vás v sobotu provede zvuky renesance a baroka.

Při čekání na koncerty na “áčku”, přijďte objevit kouzlo klasické hudby do zámecké zahrady či do "horního" kostela!