Povaleč na Facebooku Povaleč na Twitteru Povaleč na Instagramu Povaleč na Nyxu

#WHATSNEW aneb co vás čeká za novinky?

29. 07. 2018

Každý rok je na našem festivalu spoustu změn a spoustu nového. Vyjma běžných programových změn jsme si pro vás připravili následující:


PARKCAMP C
Již minulý rok parkcamp u A stage lehce přesáhl své kapacity, a i proto jsme se letos rozhodli, že je třeba udělat nový parkovací prostor. Na loukách u Céčka tedy přibyl nový parkcamp, kde stejně jako u Áčka můžete zaparkovat své auto a stanovat u něj. Cena za parkování po dobu festivalu je 200 KČ, včetně obvyklé vratné zálohy, kterou obdržíte při odjezdu v případě, že naplníte alespoň jeden odpadkový pytel, který vám při příjezdu na festival bude vydán. Bližší info k parkování a stanování naleznete kdyžtak zde: http://www.povalec.cz/info/.

NOVINKY NA INFOSTÁNKU
Bezpečnost vašeho majetku pro nás vždy byla důležitá, a tak jsme na Infostánek umístili úschovné skříňky, které si můžete pronajmout. Je jich omezený počet, tak prosíme, abyste je využívali opravdu jen v odůvodněných případech. Mimo běžné možnosti nabít si telefon také na infu nově nabízíme možnost půjčit si powerbanku, kterou doplníte šťávu všemožným přenosným zařízením.

KELÍMKY S POTISKEM
Díky CupSystems, od kterých od minulého roku půjčujeme vratné kelímky, máme letos připraven omezený počet kelímků s naším vlastním potiskem. Bohužel není v našich finančních možnostech mít kelímky potištěné všechny, proto prosíme o pochopení, když se vám například žádný do ruky v průběhu festivalu nedostane. Zvláště naléhavě prosíme, ať nevyzýváte barmany, aby se pro vás prohrabovali v bednách s kelímky. Bude je to zdržovat a navíc s velkou pravděpodobností ani žádný kelímek s potiskem po ruce mít nebudou. V případě zájmu pak na konci festivalu nejspíše nabídneme odkup těchto kelímků. 

UPOZORNĚNÍ OHLEDNĚ SUCHA
Byť ve Valči minulý týden něco málo sprchlo, jsou louky a lesy vysušené. V celém areálu tak prosíme o důsledné respektování ZÁKAZU ROZDĚLÁVÁNÍ JAKÝCHKOLIV OHŇŮ. Prosíme také, abyste se vyvarovali netíplých odhozených vajglů a jiných nenápadných, ale nebezpečných potencionálních zdrojů požáru.

RUSALKA (RUN OPERUN)
Asi vás neminula HitHitová kampaň a tedy to, že letos na festivalu pořádáme operu v prostorách zámeckého Letohrádku. Je to pro nás, alespoň co se programu týče, největší letošní novinka a byla by určitě škoda, kdyby vám tento bod programu ušel. Rusalka v podání souboru, který sám sebe designuje jako "operní underground", bude neopakovatelným zážitkem. Už jste totiž někdy viděli temné provedení Rusalky v prostorách rozpadajícího se Letohrádku? Více informací zde: http://www.povalec.cz/clanek/130-run-operun-povalec-rusalka.

VÝSTAVA V KOVÁRNĚ
Mimo výstavy na zámku je nedílnou součástí Povalče i výstava v režii našeho týmu. Letos se ovšem přesouvá do prostoru Kovárny, kterou nejdete vpravo, když stojíte čelem k zámku. Součástí unikátní výstavy, která bývá povětšinou vystavena jen zde ve Valči, bude také fotokoutek našich foto-mágů Hromína & Hrabína. Více informací zde: http://www.povalec.cz/clanek/128-jsouce-zde-jsou-nepritomni-vystava-v-kovarne.

BUSKER STAGE
Busking byl minulý rok na Povalči novinkou. Před Prádelnou proběhl takový "showcase" na koberci a umělci, kterým jste házeli do klobouku peníze, měli povážlivý úspěch. Letos jsme program této malé stage rozšířili o větší množství autorských čtení, ale také jsme objednali i kouzelníka! Večer zde pak proběhne podvečerní set DJ Pantera. 

NOVINKY V ZAHRADĚ
V neposlední řadě jsme zařídili mnoho nových workshopů v zahradě: šití, tanec, apod. Samozřejmostí jsou také divadla (info zde) a filmy (info zde). Novinkou je pak oázu klidu a arteterapie s názvem Meetina, fresh bar u herního (dětského) koutku, větší množství sportovních turnajů včetně hry na babu a famrfpálu. Více o zahradním programu najdete zde: http://www.povalec.cz/clanek/129-prijde-i-kouzelnik-aneb-program-v-zahrade.