Povaleč na Facebooku Povaleč na Twitteru Povaleč na Instagramu Povaleč na Nyxu

Kapely Vol. 2: W.W.W., Timudej a další!

16. 06. 2018

WWW Neurobeat
Po třech letech se na Povaleč vrací uskupení, které je škatulkou samo pro sebe. Sifon a Milesa již tradičně spolu s legendárním bubeníkem a skladatelem Pavlem Fajtem dodají své hudbě přesahující žánry ještě úplně nové dimenze a přeprogramují hudební vkus mnohých z vás. A kdo ví, pokud se jim bude chtít, třeba předvedou i něco z nového alba, které se chystají vydat na podzim.

YOUTUBE
FACEBOOK
WEB

Timudej
Jedna z dalších stálic Povalče a taky kapela, kterou si každoročně vehementně v komentářích a v e-mailech žádáte. A tak jsme vás nemohli zklamat! Ono také... kdo by si nechtěl zajuchat a zatančit na tuhle fascinující směs world-music a swingu, podanou s neuvěřitelnou hravostí, nadšením a odlehčeným humorem.

Schwarzprior
V týhle várce si nedáme pokoj s elektronikou, co není lehce zařaditelná a uchopitelná. Schwarzprior je audiovizuální trio, které míchá špinavé beaty, abstraktní melodie a do toho expresivní texty. Žánrově se pak můžeme bavit o mixu rocku i dark wave elektroniky. Pokud budete potřebovat na Povalči probudit z někdy opíjející uniformity rytmů jiné elektronické hudby, nemůžeme než doporučit navštívit áčko, až tam budou bourat vše kolem sebe právě oni.

YOUTUBE
FACEBOOK
BANDCAMP

Jolly Joker
Jestli se o něco na Povalči snažíme, je to aby naše dramaturgie byla vyvážená a nabídla mnoho žánrů, ale také aby nabídla hudbu z mnoha různých období. Každý rok tak můžete potkat nějakou legendu české scény, poučit své mladé potomky a sami zavzpomínat. Jednou z těchto kapel je Jolly Joker, co letos po delší době intenzivně koncertují. Legenda devadesátých let nás letos už v dejvické Klubovně přesvědčila, že je to po letech snad ještě lepší, než to bývávalo.


Cold Cold Nights
Pamatujete, když u nás frontman Jakub z Cold Cold Nights byl naposledy? Bylo to asi před čtyřmi roky. Říkal si tenkrát "Jéčko" a přijel jen s iPodem a kytarou. Letos s sebou přiveze celou kapelu, se kterou teď objíždí koncerty v zahraničí, a předvedou nám výbornou desku "(The) Last Summer" která v mnohém překračuje provinčnost českého indie-rocku. 


Květy
Naposledy, když u nás byli, hráli trochu jinak a v jiném uskupení. To ale nic nemění na tom, že jsou Květy stále kapelou, co hraje jednu z nejnápaditějších "muzik" tady u nás. Tuplem na menších stagích a v intimnějších prostředí pak z jejich hudby čiší naléhavost. I proto je letos upíchneme na Céčko, kde vás okouzlí a omámí.


ONI
Již minulý rok jsme tuhle kapelu dostali na Povaleč, přičemž letos je uvidíte v příznivějším čase na Céčku. Tohle uskupení je jedno z mála, co umí balancovat na té tenké hranici, která kombinuje hudebně zajímavé aranže a lyrické texty. A přitom nikdy nespadnou do kýče, prázdnoty či hudby bez nápadu. Spíše naopak, s touhle kapelou si ke konci koncertu budete zpívat a nebudete se za to muset vůbec, ale vůbec ani trochu stydět. A to se jen tak často nevidí! 

YOUTUBE
FACEBOOK
BANDCAMP

Places
Tahle kapela nám učarovala. No ono také není divu. Krásné plochy, přitom hudba, co má náboj, a k tomu málokdy viděné precizní a s hudbou si přirozeně povídající vokály. Málokdy dnes člověk narazí na dobrý pop, který je vkusně řízlý s post-rockem a indie vlivy. Tohle je jeden z nich. Věřte, že Places vás svou hudbou provedou do míst, které jste možná ani nevěděli, že existují.

YOUTUBE
FACEBOOK
BANDCAMP

Vomit Electronics
Blejou elektroniku? Nebo je elektronika, co hrajou, k zblití? A nebo poblili elektroniku? A nebo prostě elektrické blitky? Těžko říct, ono je to ostatně trochu jedno, tuplem pokud se podíváte na název jejich debutového alba: "Vykunděná píča - Příběh z Malibu 2". ¨Nechte se překvapit!

BANDCAMP
FACEBOOK

The Wild Roots
Jedna z dalších kapel, které byly hojně žádané z vašich řad. Energická směs různých kytarových žánrů spolu se zpěvnými refrény je na koncertech vždy extrémně žádaná a vděčná. Na Pubstagi tak určitě čekejte řádný nářez v podání basy, kytary a bicích, který obstarají vždy divoce řádící Anguis Alice, Wild Kraken a Johnny!


Billow
Dream-popu na Povalči taky moc nepotkáte. Letos jsme ale pozvali Billow, kapelu až z Veselí nad Moravou, co mají neuvěřitelný talent pro klidné a přitom krásné melodie. K tomu připočítejte magický hlas zpěvačky, která přes propracované hudební plochy pluje bez větších obtíží. Tohle bude jedno z největších pohlazeních na duši.

BANDCAMP
FACEBOOK
YOUTUBE

Debbi Love
Hravost nadevše. Slam poetry, looper, subtilní elektronické beaty a kytara. Jestli jste někdy přemýšleli nad tím, zda jde dělat moderní a hravou hudbu složenou z kytary a zpěvu... ano jde! A nemusí to být jen hudba, co si zpíváte u táboráků. Tahle hudba má nápad, vtip a živostí předčí i tu ve které najdete více aranží a nástrojů.

YOUTUBE
WEB
FACEBOOK