Povaleč na Facebooku Povaleč na Twitteru Povaleč na Instagramu Povaleč na Nyxu

Zveřejňujeme první dávku kapel!

01. 06. 2018

Možná o tom nevíte, ale Povaleč již několik měsíců pilně pracuje! Hudební program máme téměř hotový a z potvrzených interpretů pro vás vybíráme prvních dvanáct. V článku najdete popis i odkazy k poslechu, tak se těšte na známé a poznejte neznámé!

HENTAI CORPORATION

Milovaní i nenávidění Hentai opět na Povalči! Kapela, která vyvolává vějíř emocí všude, kam vstoupí. Zběsilý frontman Radek Škarohlíd v čele hudebně propracované a instrumentálně perfektně provedené progresivně rockové mašinerie. Hentai vznikli v roce 2005 a od té doby si systematicky budují pověst jedné z nejšílenějších kapel české scény. S aktuální deskou Intracellular Pets ale zároveň produkují dílo, které je skladatelsky i zvukově na absolutním vrcholu toho, co lze v ČR slyšet. Držte si klobouky!

BANDZONE
FACEBOOK

POLETÍME?

Skupina dobře vypadajících mužů hrající original banjo punk future jazz kántry v turbošansonovém duchu. Žádné zvuky nástrojů, co neexistují, žádné texty o věcech, co se nestaly, anebo nikdy nestanou. Jemné, přesto vulgární, přízemní, leč nad věcí, smutné, přeci veselé, sladké, přesto hořké.

BANDZONE
FACEBOOK

BUG'N'DUB

Pravidelní hosté Povalče Bug'n'dub se vracejí! Adam Koller za bubny a s ním výkvět české reggae scény: Generál Kryshpeen (Pro Sound System), Matěj Havlíček (FastFood Orchestra), Jan Šimáček (Švihadlo, Riddimshot), a Jiří Kynčl (Final Vision). Jejich vysoce energické progresivní reggae, které se mísí s prvky dubu, latino, funku a rocku roztančí ve čtvrtek večer "A" stage!

BANDZONE
FACEBOOK

SVATOPLUK

Svatopluk je naopak ve valečských vodách novinka. Existence této kapely je v první řadě krásným příkladem přátelství a úcty. Prvořadá je pro ni samozřejmě osobnost Svatopluka Karáska. Skupina hraje na koncertech i na albu výhradně jeho písničky v rockových úpravách, a to včetně těch největších hitů, jako je Say No To The Devil, Víra, Stounavej, It’s Too Late nebo Návštěva v pekle. A Sváťa sám také se souborem vystupuje jako jakýsi „nehrající kapitán“.


KUF (DE)

Pecka z Berlína. Jazz z budoucnosti smíchaný s hiphopem, elektronikou a postrockem. Kapela, která je instrumentálně neuvěřitelně daleko a přesto z její muziky teče groove proudem a mnohé pasáže jsou taneční až běda. Jejich vystoupení bude jedním z vrcholů programu "C" stage, takže si je v pátek večer rozhodně nenechte ujít!

WWW
SOUNDCLOUD
FACEBOOK

BARO CHANDEL


Pak že kapela namůže vzniknout na inzerát! Baro Chandel jsou důkazem toho, že může, a sakra dobrá. 
Baro hrají energickou kytarovou muziku kombinující prvky stoner rocku, dark blues a hard rocku s improvizací. Koncerty kapely mají atmosféru a hybnost neworleánského bluesmana na kokainu, vlasy budou lítat, a nejen jejich.


BRANKO'S BRIDGE


Garážový rock kapely Branko's Bridge je výrazně dospělejší, než by naznačoval věk jejích členů. V Praze nabírají fanoušky bleskovou rychlostí a na Povaleč se moc těší, jen mají strach, aby se po náročné čtvrteční noci vzbudili včas. Hrají totiž v pátek jako první na Céčku, tak je přijďte podpořit a vypít si svoje poslední pivo nebo první kafe!


BETWEEN THE PLANETS

BtP jsou další pražská kapela přesahující hranice ČR. Jejich vesmírný djent je díky dlouholeté studiové praxi frontmana Martina "Spacoshe" doveden k naprosté zvukové dokonalosti. Kromě skvělých domácích muzikantů Spacosh spolupracuje například s norskými Shining a dalšími velikány metalu, takže pokud chcete vidět současný technický ambient-metal světové úrovně, nevynechte koncert Between the Planets!


BRATŘI

Bratři jsou opravdu bratři. Oba skvělí bubeníci, kteří zahrají prakticky cokoliv. Zde se ovšem vydávají do trochu jiných vod. Jejich záliba v synťácích, smyčkách a elektronických beatech se může naplno projevit a výsledkem je originální, atmosférická a zároveň taneční muzika na pomezí živého a elektronického setu.


ADOLPHO

Povaleč bez Adolpha, to je jako Povaleč bez piva. V
ěčný poutník s kytarou, který sám sebe přezdívá Adolpho tramp nebo Adolpho pečbuřt, je k odpolední Pubstage přirostlý jak staletý choroš k bukovému kmeni.


SÉPIE Z HOR

Housle, basa, cajon a občas saxofon. Improvizace a radost z hudby, funky, country, jazz, underground... je tam vše!


ORIENT

Žižkovská kapela Orient hraje emočně intenzivní synth pop s přesahy do experimentální elektroniky. Finalisté Czechingu 2016, exportní soutěže Radia Wave, vydali zrovna před chvílí svůj první releas, o to pilněji však pilují formu na koncertech.