Povaleč na Facebooku Povaleč na Twitteru Povaleč na Instagramu Povaleč na Nyxu

Předposlední dávka kapel! Od Klara & The Pop až po Vložte Kočku!

21. 06. 2017

Nějaké to pondělí jsme vynechali nějaké ty kapely, tak jich teď pro jistotu servírujeme dvakrát víc. Už se náležitě těšíte?

Klara & The Pop

Překvapeni? Povaleč fandí i popovějším věcem, pokud mají šťávu a nápad. A takových jmen je v České Republice pomálu. Klára Vytisková se svým souborem patří mezi ně. Už nějakou tu chvíli chce na Povaleč přijet a ukázat, jak se to dá dobře a zajímavě dělat. Nečeká vás žádná přeslazenost a přeefektovanost... ani přehnaný maximalismus, prostě takový malý hudební zázrak. Ofrňujte si nos nad popem, ale ne nad Klarou and The Pop.

FACEBOOK
WEB
YOUTUBE

Vložte Kočku

Mnohé by překvapilo, kdyby na tuhle trojici na Povalči nenarazili. Téměř již legenda alternativní české scéna stále srší nápady, a kdo jste na ně letos natrefil na jaře, mohli jste slyšet, že mají spoustu nových kompozic. Pár z nich zní rovněji a striktněji, ale o to větší mají grády! Kdo si myslíte, že jste už od Kočky slyšel všechno, tak se rozhodně mýlíte. 

FACEBOOK
WEB
YOUTUBE

Jetbone (SWE)

Letos uvidíte na Povalči několik zahraničních kapel a Jetbone je jedna z nich. Pro většinu z vás je to asi velká neznámá, ale tahle kapela ze Švédska umí učarovat. Jsou funkem, rocknrollem, jazzem a mezi své vzory počítají například Rolling Stones či Black Crowes. Byli v Rusku i Americe a v současné době dělají tzv. tour dvě stě koncertů. Z téhle dvoustovky už za sebou mají zhruba třicet a jeden z těch nadcházejících nás čeká na Povalči! Pokud milujete čistokrevný rocknroll ze sedmdesátek, určitě musíte slyšet!

FACEBOOK
WEB
YOUTUBE

The Atavists

Pořádnýho rocku není na Povalči nikdy dost. Tyhle špinavý kytary, který by zapadly někam tak do stoner-rocku, máme moc rádi. Zajímavostí na této kapele je to, že používá ve svých vystoupeních neotřelý zvuk varhan a často se do toho opře tak, že mnohý zvukař nandá špunty do uší. Tohle se ale musí poslouchat v patřičném naladění a s otevřenými uši. Jiná možnost není!

FACEBOOK
BANDZONE
BANDCAMP

Wunderbar Band

Tak tohle vám nesmí uniknout. Kapela, co zraje jako víno, letos ještě přidali do osazenstva jedny bicí. K tomu už stálice kytar, dalších bicí, saxofonu, violoncella, houslí... Lehké vlivy post-rocku, a uskupení jako Hidden Orchestra či Cinematic Orchestra. Funky i hip-hopové rytmy a zároveň skladby, které se nenápadně ale stále vyvíjejí. Jedna z hudebně nejzajímavějších věcí na Povalči, pozorný poslech nutností.

FACEBOOK
MYSPACE
YOUTUBE

Ufajr

Po různorodých odkladech to nakonec přišlo. Ufajr vydali nové cédéčko a zas ukázali, jak se dělá nápaditý post-rock. Stejně jako ostatní kámoši z Landmine Alert už mají mnoho let koncertování a hraní spolu a na živých vystoupeních je to znát. Hravé inteligentní struktury písní, které jsou k tomu ještě výtečně otextovány. Tyhle kluky nejde nemilovat! 

FACEBOOK
WEB
YOUTUBE

Ježíš táhne na Berlín

Minulý rok nám kotel při jejich vystoupení málem zboural Pubstage, a tak je letos přesouváme na stabilnější a větší Céčko. Screamo, elektronika a tvrdost až za hrob, kotel, kterej se nevidí snad ani na Hentaiích. Jedno šapito to ustálo, ustojí to i to v sadu? Uvidíme...

FACEBOOK
SOUNDCLOUD
YOUTUBE

Meccaverius Society

Mess-rock tomu říkají. Povídali, že jim hráli. Tohle je pořádnej post-rock se vším všudy a navrch saxofón. Rytmický a úderný klavír, dostatek kytar, bicích a samozřejmě skvělá atmosféra a až epický dojem z gradujících písní. Rockový puristi, co nejsou stále přesvědčeni o tom, že jejich žánr má nabídnout co nového... na Meccaveriuse! 

FACEBOOK
BANDZONE

Blahobeat

Underground? Možná. Zajímavé? Určitě. Jeden z našich letošních objevů, který jsme našli díky doporučení z řad fanoušků. Aniž bychom byli na koncertě, okamžitě nás chytlo, jak osobitě to celé zní a ještě ke všemu... pan Zpěvák a to doslova! Jestli se letos na něco těšíme, co na Povalči ještě nebylo a není to příliš známe, je to Blahobeat. CEMENT VÁPNO!

BANDZONE
WEB
YOUTUBE

Bratři

Bratři jsou projektem, který se do podvědomí širší veřejnosti začal dostávat teprve nedávno. Do budoucna určitě jedni z ambasadorů živé elektronické hudby v Čechách. Syňtáky, klávesy, hejblátka spojené se živýma bicíma - to u nás v kvalitním provedení moc často nenajdete. Nedávno vydali skvělé EP, které doporučujeme k poslechu a určitě si na ně udělejte čas, až budou na Pubstagi. Nebudete litovat!

FACEBOOK
SOUNDCLOUD
BANDCAMP

Sonja Vectomov

Další z našich letošních objevů. Dcera dvou umělců, odchovaná v klasické hudbě, se vrhla ve své tvorbě trochu jiným směrem. Ale je zjevné, že její hudba není rozhodně omezená v běžném klišé moderní hudby. Neotřele zkouší nové věci, které nenajdete hned jen tak u nějakého projektu, a k tomu si vás určitě podmaní její éterický hlas. 

FACEBOOK
WEB
YOUTUBE

Rychtank

Znáte Filipa aka Vasila z Vasilova Rubáše? Krom harmoniky totiž umí hrát i na kytaru a má další začínající projekt, který míchá prvky různých stylů, dalo by se to možná nazvat jako jakýsi živý drum and bass, jejich kamarád tomu prý říká ragga-core. Ostatně název vám napoví nejvíc. Totiž to, že to bude hrozná rychta.

FACEBOOK
BANDZONE

Minedate

Styl: Japan future break? Label: FreeDemCows? Tihle dva kluci snad nemají na stagi ani co dělat. Styl co hrajou neexistuje, neexistuje pro ně ani nejmenší škatulka, kam by se s tímhle vešli. 128 BPM laděné kompozice, co jsou ale občas dost pořádný zmatek a zasekávají se v podivných smyčkách. Nu, dalo by se říci, že je to jakýsi alternative house. Napoví vám možná to, že oba milují jazz, kvalitní elektroniku a grime. A přitom jsou amatérští hudebníci. Shazoooom!

LINK NONEXISTENT