Povaleč na Facebooku Povaleč na Twitteru Povaleč na Instagramu Povaleč na Nyxu

Od Krausberry po Vrtuli 1! Aneb třetí várka kapel

15. 05. 2017

Pondělí, rovná se nové kapely co letos uvidíte ve Valči. Dnes: Krausberry, Vasilův Rubáš, Vrtule 1, Schrödingerova kočka, Sisus Ralsis a Dominik Kotyza a Jump!

Krausberry

Kdo Povaleč zná, ví, že dáváme rádi prostor nejen mladým kapelám, ale zveme si k nám i legendární staré české kapely. Jedna z těch, kterou u nás máme vždycky rádi, jsou právě Krausberry a tak jsme si je letos nemohli nechat ujít. Pochybujeme, že je někdo mezi vámi kdo je nezná, ale pokud ne, tak je musíte vidět. Pokud znáte, určitě si nenecháte ujít, protože tahle parta dodnes dělá a hraje naprosto skvělou muziku.

FACEBOOK
YOUTUBE
WEB


Vasilův Rubáš

Pamatujete když před čtyřmi lety přijeli poprvé na Povaleč a křičeli své "Újééé... Újel mi vlak" na tehdy lehce zpunkované a improvizované Pubstagi? Jak vyrostla ona, vyrostli i oni. Vydali tři skvělé desky, odehráli spoustu dobrých koncertů a jsou zárukou skákajícího publika. I letos si Valečskou pohodu nenechají ujít.

FACEBOOK
WEB
YOUTUBE

Vrtule 1

České funky umí být pěkná nuda, ale když hraje tahle kapela, nudit se nejde. Kapela sympatická skrz naskrz a odchovaná legendárním klubem Na Chmelnici, je dnes již takovou malou kultovní záležitostí. Kdo by neznal jejich refrén Řeky: Sleduju jak pospíchá líně...

FACEBOOK
YOUTUBE
WEB

Schrödingerova Kočka

Otázka, zda je kočka v krabici mrtvá nebo živá, ta tuto kapelu moc netrápí. Nebo to tak aspoň nevypadá. Něco post-rocku, něco post-punku, ale kdo ví jak to nazvat, jsou to basové linky, řízlé ságem a usazené na bicích - a do toho i originální texty. Je to trochu underground a trochu ne. Je to trochu minimalismus a trochu ne. Živé je to ale rozhodně.

FACEBOOK
BANDZONE
YOUTUBE

Sisus Ralsis a Dominik Kotyza

Žižkovský písničkář, u nás už rezidentní na Pubstagi, letos přijede se svou celou kapelou, zvanou Sisus Ralsis. Bude hrát všechno co znáte, ale v trochu jiném kabátu a k tomu ještě něco navíc. A třeba dají i několik písní s Adolphem? Minulé roky v této tradici pokračovali, tak pochybujeme, že to letos poruší. 

FACEBOOK
BANDZONE
YOUTUBE


JUMP! 

Kytarista Vrtule 1 Petr hraje také sólo a letos u nás zazpívá a zahraje písně ze svého první alba, které se jmenuje Into The Field a najdete na něm i skvělou skladbu Amsterdam, nebo také hostovačku Báry Zmekové. Osobitě podané české texty na skvělých kytarových podkladech -to přiveze Petr Skočdopole s Jump - Into The Field.  

FACEBOOK
YOUTUBE

Tak co, pojedete? Událost zde.