Povaleč na Facebooku Povaleč na Twitteru Povaleč na Instagramu Povaleč na Nyxu

První várka kapel: Mucha, Green Smatroll, Role, The Tchendos a Střešovická Kramle!

01. 05. 2017

Přípravy harmonogramu pomalu finišují, a tak vám v následujících měsících každé pondělí naservírujeme několik jmen, na která se můžete letos těšit!

MUCHA

Uskupení kolem zpěvačky Nikoly Muchové na Povaleč letos zavítá po třech letech. O co jde? Pop punk pro deprimované ženy? Nebo žena deprimovaná ženami? Nebo muži? Nebo jen prostý výsměch machismu? A není to všechno jenom nějaké škatulkování? Jedno je jisté, totiž že si v textech nechodí daleko pro upřímnost, kritiku... terčem může být kdokoliv. Pokud jste náboženský fanatik, chlupatej chlap, rozsévač nenávisti, čeká vás rozhodně jedinečný zážitek.

BANDZONE
FACEBOOK
YOUTUBE

GREEN SMATROLL

Na jedenáctém ročníku absentovali, ale letos znovu přijedou. Skáčková stálice na našich i zahraničních stageích a festivalech. Mnoho koncertů a mnoho let za sebou, jsou sehraní jak málokdo, minulý rok měli mimo jiné skvělý koncert s legendou Royem Ellisem. Pokud jste milovníci kvalitního ska, tak nemůžete neznat a nemůžete zameškat.

BANDZONE
YOUTUBE

ROLE

Trojice kluků, dvě kytary, jedny bicí, rovná se garage pop. Přijedou s novým albem, které vydali v prosinci 2016 a řádně se představili české scéně, na které něco jako oni dlouho chybělo. Pokud si ale myslíte, že pod pojmem garage-pop najdete nějaké máničky a magementem vyšperkované modely s kytarou, tak se budete šeredně mýlit. Dlouhodobě se staví mimo hlavní proud velkých labelů, i proti OSA a nenechají si do ničeho mluvit. Přijďte si je poslechnout na Pub-stage! 


THE TCHENDOS

Na české elektronické scéně se pohybují tak dlouho, že Povaleč je ve srovnání s nimi puberťákem s beďary. Tchendos však nikdy nepřestali vyrábět skvělé tracky, některé z nich, jako Nedovedu pochopit a The Tchendos Meet The Smurfs In Coffeeshop, jsou dnes již ve svém žánru klasikou. Vrací se po pětileté pauze na noční Áčko a budou rozsévat špinavost, breakbeat a přímočarost!


STŘEŠOVICKÁ KRAMLE

Eklektická formace Střešovická kramle kolem umělce Václava Girsy má prapůvod již v 80. letech. Na její krátkou existenci navázal Girsa před pár lety a posunul svou punkovou tvorbu do mixu techna, noise, punku a metalu. Zprvu projekt vytvořený pro potřebu otevření výstavy se uchytil a Kramle tak začala koncertovat. Na stagei se potkávají bicí, kytary, různorodé perkuse, violoncello, klávesy a abstraktní texty. Letos na Céčku představí svoje LP, které vydali na jaře.