Povaleč na Facebooku Povaleč na Twitteru Povaleč na Instagramu Povaleč na Nyxu

Proč tam (zase) hrajou tihle DJs a ne ku**a tamty druhý?!

01. 08. 2018

Hurá! kliknuli jste na článek, tak si pojďme nejdřív říct, proč zase hraje na béčku dramnbejz a je tam málo techna a neni tam žádnej grime. A pak si řeknem, co čekat od letošního dj programu a jak k němu přistupovat.

Povaleč začal jako narozeninová oslava. Ukázalo se, že lidi znají lidi. A ti zase mají vkus a vědí, co je dobré. Proto pro vás už leta vybíráme to, co chutná z českých djs nám a přitom to ještě snažíme nějak polepit, aby to nebylo pátý přes devátý. A nemáme na to miliony.

Loni jsme vyhověli letitým remcům, že je furt dramnbejz, tak nebyl. A letos zase vyhovujeme těm, co psali loni, proč nebyl žádný dramnbejz. A totéž s breakbeatem, který byl s Povalečem od začátku a loni nebyl žádný. Letos je to potřinácté a tak jsme vybrali to nejlepší z minulé dekády a přístí rok to bude úplně jinak. Pište nám na stránky, dělejte ankety, hlasování, dejte nám vědět. My to zkusíme vzít v potaz. Děkujeme vám, že díky tomu jakou atmosféru děláte, k nám DJs zbožňují jezdit. Nejsme elektronický fesťák, kde by šlo mít djské stage 3 a na každé se věnovat jinému BPM a vyhovět všem.


My vám věříme, že dáte support a my vám zase zaručujeme, že uslyšíte jenom kvalitu, kterou cení scéna daných umělců a podanou navíc s adekvátním djským umem. Každý z našich djů začal na vinylu a umí opravdu mixovat, žádné mačkání play předrovnaných tracků s nulovým skillem. Už se skutečně nemůže stát jako mně před 8 lety, že jsem zaskakoval v hlavním čase a vypadl mi kanál a na vás hrálo 5 minut jen levé křídlo zvuku. A děkuju Kinetix Sound Systemu, že má jeden z top 3 zvuků v Česku a vy tak můžete slyšet hudbu tak, jak producenti chtěli, aby zněla, když ji skládali.


Základní výhodou djské scény je to, že jede celou noc, takže nemusíte jít spát a dál poslouchat super hudbu, aniž by to končilo ve dvě (nebo kdy končí Áčko). A my vybíráme a ladíme tak, abyste neusnuli.


Rozdělené to jest do tří kategorií, čtvrtek, pátek a sobota. Každá má jiné mety, jiné bojovníky a jiná komba.


Ve čtvrtek se ještě nezařazuje nejvyšší rychlost a netlačí se na žádné pily ani skřipce. Uslyšíte crack house, grime i trap. Budou hrát spřízněné duše festivalu a Klubovny.


V pátek se to nejdřív pomalu tuní přes den, testuje se co a jak, a s příchodem tmy se začne pálit do plných. Onu noc se musí spirit návštevnictva zlomit, stejně jako beat. Protože, kdo se nezlomí, ten se nemůže srovnat a ten bude mimo. Pátek je vrcholnou nocí, kdy jsou všichni na místě a dostanou pořádný průlet červí dírou, od synťáku pres špínu ulic británie po návrat do zlaté éry ravu.


V sobotu se na oko ráno a po poledni uklidní, aby se to mohlo v noci krásne narovnat a pěkně zasytit rovným beatem. Oh wait, dyť tam bude ňáká kapela, no jo, no jo. To je ale překvapení a bude to překvapení pro všechny zúčastněné. Všem fanouškům rovných beatu důrazně doporučuji nepromeškat Pendapona a po něm TNC, pochopíte.

A k nedělnímu ránu, to si budeme moct hodit mincí, buď z toho bude infernální prolept kyselinou a nebo největší labůžo. Ale to už spíše doporučuji černé brýle, lidé bývají unavení a ne vše, co vidíte, je, jak se zdá.


Návod jak tančit a podporovat viděné a slyšené:

-tančit

-mávat

-výskat

-juchat

-tancit s ostatními

-vrtět se

-klepat si nohou do rytmu

-usmívat se na ostatní

-zůstat oblečený (je mi to líto, ale éra hippies a volné lásky a ochlupení skončila v Altamontu 1969. jste lidi, ne hipíci)

-nechodit škemrat za dji o tvrdé drogy. (wtf?!)

-nervat totálně vyjetej krysím jedem z podpodia na dje že má hrát rychlejc když je sedm vecer. (to je na tecku a palec dolu)

-nesnažit se lézt na podium, zepředu ani zezadu. (tim všem jen pokazíte zážitek, rozhodíte dje, odvezou si vás benga a zaplatíte 50000 pokutu. Dont do it)

-hodnotit videoprojekci (uznale pokyvovat, zaznamenávat na sociální sítě, klidně kritizovat)

-počkat si na správné djs. (pokud se mi nepáčí co dj hraje, asi se to moc do konce jeho setu nezmění, počkám si na dalšího!)

-nezapalovat stage. (divili byste se, ale lidi nám každý rok zapalují stage)

-nespat na parketě nebo v bednách. (chápeme, že je to obcas silnější než vy, ale většinou vás někdo svlíkne a pomaluje, not worth it)

-dělit se s bližním svým o pivo a (jakékoliv) cigarety. (divili byste se, ale princip posílání štěstí funguje)

-nemočit na parkete. (well.. lidi smrdí i tak)

-nechodit za DJs! Ruší je to a nemohou pak udělat radost těm desítkám a stovkám lidí na parketě, páč je otravujete zrovna vy sami teď. DONT!

-odnášet príliš unavené někam, kde o ně lidé nezakopnou.



Co nenajdete na djské stagi, najdete možná na Pubstagi nebo u stánků s jídlem, nebo v klidu zahrady.


Děkuju vám za těch krásných 6 let, co s Vámi můžu vyrábět zážitky.

Skinny Bastard // jakub