Povaleč na Facebooku Povaleč na Twitteru Povaleč na Instagramu Povaleč na Nyxu

Divadla na valečském zámku

26. 07. 2016

Letošnímu programu dominuje současné mladé divadelní umění, záměrně byla vybrána představení co nejrůznějších forem, všechna však spojuje humor, někdy až trochu absurdní, nebo konfrontace s realitou dnešní doby.


Páteční i sobotní den budou přímo nabité, o zábavu bude postaráno od dopoledních až do večerních hodin na nádvoří valečského zámku. Můžete se těšit na improvizace, stand-up a představení veselého i vážnějšího tónu v podání souborů profesionálních i neprofesionálních, komornějších i rozsáhlejších, tradičních i netradičních forem.

Improvizační představení mají na Povalči takřka svou domácí půdu. Proto hned páteční štaci zahájí pražská improvizátorská skupina KIŠ se svou Improshow, následována uskupením 20 000 židů pod mořem s vystoupením Improzero. Staňte se i vy autory toho, co se bude na jevišti odehrávat. Následovat bude Teritoriální tyjátr s cestovatelskou pohádkou O Krakonošovi a disidentech. Ani jste netušili, co všechno se může v Krkonoších přihodit! Večerní program bude patřit osobitému Divadlu F. X. Kalby s autorskou groteskou Cela. Pokud vám vrtá hlavou, jak se jednoho dne ocitli tito liberečtí herci za mřížemi a jak tuhle zkušenost prožívali, nesmíte tu chybět. Večer pak zakončí studentská umělecká skupina OLDstars s inscenací Poslední oheň, úspěšným současným německým dramatem Dey Loher o odrazu dnešní kruté reality.

V sobotu vystoupí ostřílená improvizátorská dvojice saysomething.cz, kterou si rozhodně nemůžete nechat ujít. Kluci si z hudební stage odskočí i na zámek a odhalí vám své Tajemství Vesmíru. Kdo už je v minulosti ve Valči navštívil, pro toho je zakroužkování si jejich času v programu povinnost. Štafetu pak převezme Kabar(du)et a jejich Červená Kletba. Je to kabaret, nebo hudební přednáška? Asi něco mezi, rozhodně se ale dozvíte spoustu životních mouder. Kdo ví, třeba vám tohle duo změní váš (povalečský) život! Třešničkou na dortu divadelního programu pak bude dívčí trio Koko Comedy. Po ryze mužských dvojicích scénu ovládne něžné pohlaví. Poprvé vám do Valče přivážíme stand-up a vězte, že tyto blondýnky mají pěkně břitký humor, který vás naprosto odzbrojí.