Povaleč na Facebooku Povaleč na Twitteru Povaleč na Instagramu Povaleč na Nyxu

PSH nebo Tony Ducháček! Poletíme? Jasně!

16. 07. 2016

Přinášíme vám tucet dalších jmen a to jen den před zveřejněním zbytku kapel. Tahle várka ale stojí za zmínku: PSH, Poletíme?, Garage, Mutanti, NANO, Dirty Blondes a mnozí další!

PSH
Co se týče tématu Penerů a Povalče, můžeme začít velice ze široka. Táhnou to s námi už velmi dlouho v podobě hudebního doprovodu během stavby, naší after party a následného bourání. Těžko by někdo spočítal, kolikrát jsme otočili kazetu Repertoár, ve věži v čajovně, aby hrála zase a znovu a nás to nikdy neomrzelo. Po tolika letech společného platonického soužití jsme si řekli, že letos už možná jo, možná už to zkusíme a dovezeme je doopravdy. No a světe div se, ono se to povedlo!
Jestli to náhodou někdo neví, tak PSH jsou definicí a jistotou českého hiphopu, kterému udávají tvář už od začátku 90. let minulého století a zajímavým faktem také je, že kdykoliv jsme si pustili „Prahu“ tak se zvedli i ti, co normálně vždycky sedí.
PSH budou a budou v sobotu a budou úplně poslední, protože třešnička na dortu a protože závěrečná tečka, protože si to budeme moct užít i my s Vámi (možná už skoro beze stresu) a protože chceme, abyste s námi zůstali až do konce!
http://www.biggboss.cz/interpreti/psh

POLETÍME?
Turbo šanson s dominantním zvukem banja a s excentrickým frontmanem Brančovským, to jsou Poletíme, stejně jako jejich deska - skupina dobře vypadajících mužů. Jsou vtipní, v jejich textech o životě se bezpochyby najdete, no a hlavně se nebojí strefit ani do Klause a jeho propisek, takže jejich hudba nás prostě baví. Na Povalči proto nejsou poprvé a nejspíš ani naposled.

TONY DUCHÁČEK & GARAGE
Po třech letech se na Povaleč vrátí formace kolem Tony Ducháčka - Garage. Tony Ducháček vtiskl původní Garáži velmi osobitou tvář, takže když po revoluci začali naplno koncertovat a vydávat alba, stala se Garage jednou z nejvýznamnějších rockových kapel 90. let.

MUTANTI HLEDAJ VÝCHODISKO
Mutanti, další kůň ze stáje Landmine Alert a stálice našeho festivalu to rozjedou stejně jako vždycky. Budete skákat, budete křičet, budete tančit, možná na Vás lehce bude padat stan, ale hlavně si to užijte! Diskotéka možná není něco, co byste na našem festivale čekali, ale diskotéka, kterou umí udělat tahle dvojka je rozhodně něco, co Vám nesmí uniknout, protože je to ráj a tam se všichni prima, prima maj !

I LOVE YOU HONEY BUNNY
Tyhle čtyři mlaďoši, co jsou svýmm britrock stylem pravidelně přirovnáváni k legendárním Arctic Monkeys, sice vypadají jako šestnáctiletí hipsteři, ale když se přes to dostanete a zaposloucháte se do jejich hudby, najdete opravdu kvalitně dělaný indie-rock. Kapela sice funguje relativně krátce, ale velkej potenciál z nich jenom čiší.. Určitě nás ani vás nezklamou.

MECCUBAR
Že tuhle kapelu neznáte? Nedivíme se vám. Céčkové šapito bude praskat ve švech, neboť MECCUBAR je projekt dvou skupin - psychedel-postrockoví Meccaverius Society a jazzfunkoví Wunder Bar Band rozbalej dvoje škopky a navalej na vás lavinu zvuku. Pojďme se nechat překvapit, co z toho vyleze!

NANO
Nahráli a vydali již druhou desku, kterou úspěšně pokřtili v květnu. Opět se posunuli o několik dimenzí dál a na Povalči opráší rozšířený program s hosty, kterým svůj křest okořenili. V té naší kotlině často nevznikají takto kvalitní a osobité indie projekty. 

DIRTY BLONDES
Dirty Blondes jsou často označováni jako čeští The Subways, nebo The Hives. Nicméně blondýny a jejich dirty rock’n’roll si právem získávají pozornost díky ještě surovějšímu zvuku a šílenější show.
http://bandzone.cz/dirtyblondes

GAGARIN
Protest proti existenciální prázdnotě, neochota smířit se s nemožností lásky a bezcitností společnosti, osamělost. Nevím odkud  pocházejí, možná z Havířova, ale tomu, co na nás křičí, porozumíte svou rozervanou duší. Což je podstatnější než nálepky hudebních žánrů →
emo screamo experimatal electronica.
http://bandzone.cz/gagarin

SKETA FOTR
Legenda country-folku z Prahy, která nás i Vás loni roztančila ve stanu na céčku se letos vrátí, protože jsme si řekli, že tohle rozhodně nebylo „jednou a dost“. Tahle parta hraje nekopírovatelným stylem, který se Vám vryje do hlavy a ještě pár dní poté si ty jejich songy budete broukat v hlavě. Letos navíc slaví dvacetiny, tak jim přijďte poblahopřát a poslechnout, jak to zní, když tahací harmoniku vystřídalo banjo, kytaru pekáč a bicí soupravu kufr a kromě coverů se můžete těšit i na nový songy.

ČERVEN
Červen jsou dva kluci z Prahy, kterým stačí bicí a kytara s krabičkami, aby Vás dostali do tranzu a vzbudili ve Vás zájem o math-rockový žánr, který možná většině lidí nemusí být tak úplně známý. Na Povalči nemáme mnoho kapel kapel, co by hráli podobně, tak si je rozhodně na céčku nenechte ujít. Kluci hrají teprve rok, během něj toho ale stihli už spoustu a šlapou do toho s nadšením a zápalem. To, že patří pod label Landmine Alert, mezi jejichž svěřence patří taková jména jako Vložte kočku nebo Ufajr a který pravidelně vozí do Prahy zajímavé a neotřelé kapely je také zárukou kvality.
http://bandzone.cz/cerven

STŘEŠOVICKÁ KRAMLE
Eklektická formace Střešovická kramle kolem umělce Václava Girsy má prapůvod již v 80. letech. Na její krátkou existenci navázal Girsa před pár lety a posunul svou punkovou tvorbu do mixu techna, noise, punku a metalu. Zprvu projekt vytvořený pro potřebu otevření výstavy se uchytil a kramle tak začala koncertovat. Není příhodnější místo pro vystoupení Střešovické kramle než povalečský céčko. 
- https://www.facebook.com/Stresovicka-Kramle-357005644378431/